Oh, no...

Kom ett blommogram till jobbet idag. 5 vackra röda rosor, & lite grönt. Och ett kort;
"Strul i Norge. Älskar dej!"
Fritt översatt; " Ställ in grillningen med Lotta & Thobias på torsdagkväll, tyvärr blir det ingen majeld och fyrverkerier i år heller, om du inte åker med barnen själv? Kommer inte hem som planerat nu heller, har vi tur kommer jag fredag. Eller eventuellt lördag. Allra senast på söndag iaf. Älskar dej!"

Tur att jag är flexibel. Och tålmodig!
Och att jag älskar dej! :-)


Attention; Jehovas Vittnen

Jag är bara så otroligt irriterad!
Vår igen och nya attacker och anfall....
Sen vi flyttade ut hit på landet för 4-5 år sedan har vi fått otaliga(!) besök från er. Förra sommaren spatserade ni helt fräckt omkring i trädgården när jag kom hem. Kanske har ni på något av era möten konstaterat att därute, i skogen i Ullekalv, bor det några "lost souls" som vi måste rädda. Eller?
Alltid samma sak. En bil kommer insmygandes i 2 km i timmen. Parkerar. I bilen sitter 2 personer, oftast en man och en kvinna. Det tar nå´n minut. Kanske kollar ni in det yttre,spanar och och fiffilurar lite över vad för slags människor som bor här. Lägger upp taktik...ok, här attackerar vi från östra flanken, altandörren står halvöppen och det ser mer välkomnande ut än den helstängda ytterdörren... Vid det laget har jag oftast hunnit ut för att kolla vem det är. Kanske någon god vän?Någon som kört fel och behöver hjälp att hitta vägen nå´nstanns? En släkting från Amerika vars farfarsfar utvandrade för 100 år sen, som nu är i faggorna för att hitta eventuella anhöriga? Postkodmiljonären, som vill förvarna om storvinst med Tv-inspelning på fredag? Nej för helvete......!!!
En person stiger i sakta mak ur bilen. Bara det är ju lustigt. Är man på väg för att leverera exklusiv information som ska rädda både dig som individ, och världen i övrigt ( eller, just det - den går ju under), så borde man väl för fan hoppa, gädjeskutta ur bilen, efter att ha anlänt i 70 pinn med en bestämd tvärnit! nejdå, inte här inte...
Den andra person, som sagt oftast kvinna då- och märkvärt yngre än mannen,  sitter kvar. Tittar inte ens upp, har nog en intressant bok i knä´t kanske? Man kan även tolka det som att hon skäms. Eller är extremt underlägsen.
Mannen iaf, promenerar lugnt emot mig, medan han intresserat tittar sig omkring. Kollar in barnen som nyss hoppat vilt på studsmattan, men nu plötsligt sitter stilla i tyst avvaktan.
M -Trevligt ställe ni har här. Skönt för barnen att kunna springa här. Ute på landet, hm.. (alltid ett block och broschyrer under armen)
T -Ja, det fanns ju en tanke med at vi byggde här. ( samtalet har knappt börjat, men jag kan själv höra min fientliga underton) så jag fortsätter, - kan jag hjälpa dej med nå´t eller?
M - Nja, vi åkte ner hit, såg ju från vägen att det låg ett hus här nere,  hmm..
T - ja, just det, vad vill du då???
M - Jag skulle vilja prata lite, jag har ju här en liten...
T - Jaha. Jag är inte intresserad. Idag heller. Faktiskt!
M - Det säger du, men det är ju ..
T - NEJ. Tack!
M - Men någon tro har du ju säkert, alla brukar tro på något och jag skulle vilja visa dettablablabla
T - NEJTACK!! Min eventuella tro behåller jag helst för mig själv och det får du både acceptera och respektera. Var snäll att åk härifrån nu!
M - Menblablabla
T - ??!!'#¤/))
M- Ja jo det är ju du som väljer...blablabla..räddas..blabla..undergångblablabla
Det slutar för det mesta på samma sätt. Man måste vara direkt otrevlig för att ni ska fatta och ge er iväg! Och barnen sitter kvar med vidöppna ögon, som att de för en minut snuddat vid den Stora Faran.

Jag är faktiskt en ganska modern och samhällsintresserad människa. Är lite insatt i mycket, och tillgodogör mig gärna åsikter och information från människor omkring mig i olika frågor. Ni kan lita på att om jag någonsinn, för bara en kort stund, skulle få religösa bryderier, så kommer jag till er för att se vad ni har att erbjuda. Frågar.Söker information,ifrågasätter, jämför, vänder och vrider. Precis som jag gör när det gäller mitt elabbonemang. Mobiltelefonbyte. Kabel-tv utbud. Internetleverantör. Och jag kommer förmodligen starta med en rivstart, komma  infarande på parkeringen i 70 knyck, och stanna med en bestämd tvärnit.
Som ni ser har ert marknadsföringsprogram haft totalt motsatt verkan här, och jag skulle vara tacksam om ni tog upp det på något av era möten. Att ni ska undvika att köra ner på den där jävliga & håliga grusvägen, till det där huset som visst Gud glömde. Acceptera kanske att det bor lost souls out there, och koncentrera er på annat, eller eventuellt andra. Se helst bara till att det är friska människor, vid sina sinnens fulla bruk ni vänder er till. Fatta att ett nejtack verkligen är ett nejtack!! så har jag ingen åsikt, och inget problem med er, er tro och fast övertygelse. Ni får, som alla andra, gärna tro på älvor & troll om ni vill. Gärna för mig! Men annars...
Annars ska ni inte bli förvånade eller alltför överraskade om ni kanske hittar mig svansandes i era lokaler en solig fredag efter jobbet. Jag går kanske omkring där och kikar och fiffilurar lite över vad ni kan vara för människor. Det är nämligen som så, att jag själv också har massor med tankar, åsikter och övertygelser. Och kanske jag bestämmer mig för att dela med mig och sprida mina budskap hos er också? Översätta svåra ord kanske. Som respekt. Integritet. Fingertoppskänsla. Jag ska villigt erkänna att jag har god lust!
För två år sedan ringde jag och bad er låta min gamla mamma vara ifred. Då hade hon haft fyra besök från er på två veckor, och tillochmed en fot i dörrhålet när hon ville stänga. Nu börjar faktiskt mitt tålamod ta slut!
Så please, lämna oss ifred. Det är lugnast för alla parter här. Jag lovar!

Bra så!

See You! ;-)

Underbara fredag :-)

Så skönt att det är helg igen. Hade ju en ganska lång ledighet, 6 dagar över påsk, och man blir lätt van :-) Nu gäller det att göra det bästa av lördagen. På söndag åker Jonas till Tyskland, hem torsdag. Då ska jag iväg till Malmö på utbildning, visning i Gnosjö lördag. Söndagen där åker Jonas till Norge & jobbar. Så vi ses väl typ runt 1:a maj igen :-/
Annars måste jag säga att jag saknar Hydromacken mer än jag trodde :-( Är ju van att hoppa in innan jobbet, snacka lite & ta en kopp kaffe. Bilen har gått dit ett par gånger av gammal vana sen den stängde.
Känner annars att jag är inne i nå´t slags "good flow" just nu. Det mesta går min väg just nu faktiskt. Kanske är det solen som gör att eventuella motgångar knappast noteras - och man fokuserar på det mer positiva i tillvaron :-) I så fall - mer sol till folket!
Jo förresten. Ett elände dras jag med. Benhelvetet har börjat bråka riktigt illa igen. Men nu ska jag in och få cortison i höftleden på onsdag så då går det ett tag igen. Jaja, jag har iaf två ben! Det är inte alla som har det :-P

Fått en del reaktioner på mitt förra inlägg. Det var absolut inte min mening att provocera! Men eftersom vissa tydligen blev det ändå, kanske det bevisar att tankarna faktiskt finns där hos fler än mig! Och det är ju valfritt att läsa här. Jag skriver faktiskt bara för min egen skull, för att det roar mig. Inte för dej eller någon annan. Fast visst, det är kul att du är här :-)

Ha en underbar helg!

See You!

Tankar om otrohet...

Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker det är intressant & kul att följa vissa bloggar. En av de mer kända jag stadigt läser är Katrin Z, föredetta Schulman, som bloggar på Finest.se. Innan jag slog av datorn igår kväll, gick jag som vanligt ut för att kolla om hon lagt in något nytt inlägg. Och belive me, det hade hon! I det inlägget, som för övrigt är cencurerat och borttaget nu, outar hon en känd blond Bellas otrohetsaffär med icke namngiven man. Ska enligt osäkra källor på FB dock vara en stureplanskille med backslick vid namn Jan Sulocki. Hursomhelst dementerar ju Bella såklart i sin blogg, och hotar med att vidta åtgärder för förtal. Okej, utgången lär väl visa sig....
I alla fall. Så började jag fundera lite över det där. Katrin menar att tidningar skriver så mycket lögner & halvsanningar, men såná här grejer, som typ "alla", förutom den mest berörda ofta känner till, är tabu. Hon har ju uppenbarligen rätt, eftersom hennes chef på Finest.se - Alexander Erwik - fick henne att ta bort inlägget 5h senare, fast hon hävdar att hon fått den säkra informationen från säker källa, förmodligen "offret" (Jan, kanske?) ifråga.
Jag har just ingen synpunkt på om Katrin gjorde rätt eller fel, när hon skrev det. Kanske är hon en lögnerska. Avundsjuk? Hämndlysten? Jag vet inte. Jag har dock som jag skrev följt henne länge, och kan egentligen inte tro det. Jag väljer nog att säga, som den genuina småstadssvensk jag är - ingen rök utan eld. Hmm... :-/
Har iaf idag funderat vidare lite...
Jag har bekanta, och kanske t.om någon vän, som jag antingen av någon anledning vet(!), eller har fått veta i andra hand genom så att säga "säkra källor", antingen varit otrogen - eller helt ovetande blivit utsatt för det. I de flesta fall, så har den bedragna partnern aldrig (hittills) fått veta det. Och har de det så har de varit typ den sista att få veta. Att allt kommer fram till sist tror jag inte på i de fallen. De som vet om eländet är alldelles för rädda för att vara "the messenger" fast de ofta påstår att de bryr sig. Jag vet. Jag är ju så´n själv. I de "fall" jag vet om motiverar jag min passitivitet med antingen  - det har jag inte med att göra, el - han/hon skulle inte tro mej i alla fall el - hon/han har närmare vänner som vet, om de väljer att inte säga ska inte jag. Alla kanske inte heller vill veta? Kanske har en del "öppna förhållanden"? En del kanske vet men sticker huvét i sanden?
Jag hoppas & tror att jag inte är en av de "lurade". Men man vet ju aldrig? Kanske vet just du saker som skulle rasera mitt liv. Precis som jag kanske vet saker som skulle rasera ditt.  Schh.. Don´t speak. Don´t tell me cause´it hurts. ...Eller..?

Ja. Hur gör man egentligen? Tell me!

XXX .....

Ny vecka...

...och full av arbetslust! Har idag bl.a tagit ifatt 2 månaders bokföring, ett stort ok har fallit av mina ömma axlar :-)
Annars har denna ledighet varit välbehövlig, och underbart härlig! Suttit på altan med vinkokta musslor, gott vin & goda vänner :-), födelsekalas, grillad korv i Karmå´n, 4-hjulingar, hästridning - och det bästa av allt...Barnen är inflyttade och klara i sina nya rum!!! Och det blev dessutom bättre än vi kunde tänka oss! Olle & Emil fullkomligt älskar sina nya rum. Och Jonas & jag ser ett liv utan fullt med barn i sängen, och därmed en god natts sömn som en kanske inte helt ouppnåelig utopi, framför oss.
Och jag har dessutom smygkastat massor trasiga leksaker etc.
Det är nämligen så att Olle lider av nån slags samlarmani. Jag tror det kan vara ärftligt, då han har en farmor som har det mesta, och då menar jag verkligen det mesta(!) i källaren ;-) Olle i af, sparar t.o.m på omslagspappren på kinderäggen, kvitton, pinnar  .. jo, det är sant! Nu sov de i af en natt i Motala så då passade jag på att gå loss på okompletta bilbanor, hjullösa småbilar, enarmade robotar, trasiga spel & pussel...Ja, Olle skulle bli helt förtvivlad om han bara visste... Som tur är har han inte saknat något än iaf! :-)
Jennie har också flyttat, från stugan & in i huset igen ;-) Hennes rum har också blivit jättemysigt. Tydligen lite trött idag, första skoldagen efter lovet - hon gick & la´sig för kvällen kl 17.00! Vaknar förmodligen halv tre inatt, utvilad o pigg :-D.

Finns dock något litet moln på himlen, som vi allvarligt måste fundera lite över. Vet inte om det är ett grått regnmoln, eller ett vitt "bomullsmoln" ännu... Svårt att avgöra ibland :-/ Återkommer närmare. Kanske.

Tv time! Dubbelavsnitt av Desperate Housewifes ;-)

See You!

XXX

Födelsedagsmys....

...Idag fyller min lilla Olle Boll 6 år. Helt otroligt! Vart tar tiden vägen? Jennie blir 18 i höst!?! Och Emil 4 i sommar då. Och jag då? Vågar ju inte räkna efter ens längre :-/
Olle har iaf haft en härlig födelsedag, med simhallen & Toys´r ús ( med Matilda & bästisen Gabbe), & massor med Pokemon... lyckan är total :-)
Farmor & farfar, Matilda & Jonas & alla barn. En härlig em/kväll i Ullekalv! 4-hjulingarna gick för fullt, studsmattan åkte fram, Emils rum halvklart tapetserat och vinkokta musslor med hemgjorda vitlöksbröd. Ett glas rött / vitt, med trevligt sällskap! Underbart!
Tyvärr jobbar Jonas hela (!) helgen, men vi får försöka förströ oss ändå. Barnen ska rida i morgon hos syrran , iväg & gratta andra syrran på födelseda´n, goda vänner på middag kvällen. Lördag blir det kalas för Olle, och söndag lekdag i Karmå´n. Måndag hittills oplanerad! Om vi har tur kan Jonas vara ledig, då blir det färdigtapetserat & golvläggning.
Har varit lite halvledig onsdag , torsdag med - och det ska bli så skönt att bara vara med barnen hela helgen! Även om de för det mesta ligger i en hög & slåss just nu - så är det en viss charm i det med :-))  puh....

Sent. Sovdags. Godnatt!!

See You! :-)

Memories...

Sometimes I think, life is just a rodeo,
the trick is to ride, and make it to the bell.
But there is a place, sweet as you will ever know,
music and love, and things you never tell.

För många år sedan kände jag en person som jag kopplar ihop dessa rader med. Jag minns ett visst rum, i ett visst hus med en viss stereo. Ett stereotorn, som man kallade det då, då man monterade allt på höjden, med skivförvaring, kassettspelare (gärna dubbel, så man kunde kopiera), och skivspelaren överst. Minns ni?
Min dotter, som är uppvuxen med mp3 och Ipod etc, skulle förmodligen inte kunna hantera detta avancerade(:-)) musikpaket idag, även om hon på fem minuter kan göra om mig till en supermodell i photoshop. :-/

Den personen som jag tänker på då, lever inte idag. Han har faktiskt varit död i över 20 år. Men igår kom jag och en vän att prata om honom, och detta utdrag ur en låt kom över mig som det var igår. Och jag har inte kunnat släppa det sen dess. Jag undrar varför. Urusel text, en sångare man aldrig hört talas om sen dess (John Fogerthy), men detta sitter kvar i mitt huvud år efter år.
Kanske var det för att jag kopplar detta på något sätt till hans liv. Han spelade ofta denna skiva, han hade svårt att handskas med livet, så svårt att han slutligen tog det själv. Jag är säker på att den där underbara platsen iaf fanns där för honom.

Det är lustigt hur mycket minnen man faktiskt har till just musik. I alla fall jag. Det händer ofta att jag hör någonting på radion, och både minnen, men oftast känslor kommer över mig. Då behöver jag fundera ett tag, sen minns jag varifrån känslorna kom, vilken period i mitt liv det var, var jag jobbade, vilka som jag umgicks med etc. Ofta slutar det med att jag försöker komma ihåg vilken slags person jag var, hur jag tänkte och resonerade kring omvärlden och livet. Långsökt, jag vet. Men så´n är jag! Känner ni igen det? Eller?

Ett annat minne. Inte från musiken, men just min dotter och den teknikutveckling som har varit de sista 15 åren.
2005. Jennie var 14 år. Vår trådlösa telefon hade gått sönder, och Jonas hade letat fram sin gamla "stationära" med sladd, i garaget. Vi var iväg någonstans när Jennie ringde; 
- Var är ni? När kommer ni hem? Det är nån j'''la maskin som står här på bänken och blinkar och låter stup i kvarten. Vad är det? Vad ska jag göra?
- ???. Svara kanske?. Det är en telefon!!
- Telefon??!!?? Det där?? Jaha...

Okej. Godnatt  :-)

See You!


Törs man hoppas..

...att det äntligen är vår nu? Idag skiner i alla fall solen utanför mitt kontorsfönster - och det är härligt!

Annars har jag faktiskt varit lite småirriterad denna vecka, över vissa människor och deras sätt att tänka. Eller eventuellt att inte tänka..
Att handlingar ger konsekvenser kan väl inte vara någon nyhet för någon, i synnerhet inte för vuxna människor. När sen konsekvenserna kommer, så väljer man - att istället för att ta tag i det, agera, reda ut på ett moget sätt, och ev rannsaka sig själv - istället utmåla sig som nåt slags offer, som blivit orättvist och taskigt behandlad. Jag är verkligen helt förundrad över vissa männinskors totala avsaknad av självinsikt. Eller är det brist på förmåga att se saker från en annan synvinkel eller perspektiv? Är det egoism? Inskränkthet? Ren och skär dumhet? Ja, jag har ingen som helst aning, men en sak har jag lärt mig; som man bäddar får man ligga! Och är man inte nöjd, så får man bädda om!! Bra så!

Annars. Ensam på kontoret denna vecka. Övriga på skidsemester i Branäs, som vi faktiskt tackade nej till. Varför kan man undra nu - hade varit skönt att komma ifrån. Men jag är ju ingen vinter & snömänniska. Fast ungarna hade nog gillat det..jaja..lite sent för second thoughts :-)

Håller på & grejar det sista i Olles nya rum, bara listerna kvar nu. Har skruvat möbler på kvällarna, blir så fint så! I helgen kör vi på med Emils. Kan faktiskt snart börja se slutet på detta projekt. Men vi har ju, som tur är, otaliga till på lut :-D som jag bara längtar att börja med! Som mitt nya, gammeldags skafferi. Lägga sten & plantera buskar i trädgården. Färdigställa garaget invändigt. Bygga ut stugan med sovrum och toalett. Fixa tvättstugan. Bygga bastuhus. Tapetsera om en del. Bygga garderoben. Ja, vi har & göra :-) Och annars får vi väl gå över till grannen och hjälpa till...Jonas & Matildha har nu fått klart med bygglov, så nu sätter det nog igång snart! Ska bli kul!

Nu, ut i solen med en kaffe, ( & en cig..tyvärr..)

Ha det ! :-D

RSS 2.0