Here we go again..

Eftersom det är den 30 juni och snart halva året 2010, som vi skålade in med så mycket glada förhoppningar, har gått nu - så tänkte jag göra en liten summering - lite för er, men mest för mej själv!

* Det var århundradets skitvinter långt in i mars..
* Jonas var typ alltid ute på jobb - precis som nu.
* Jag fick tillbaka min astma som jag inte besvärats av på 10 år.
* Mamma went totaly psycho - & är väl från & till fortfarande. Vilket bidrog till en del
* Högljudda konflikter i familjen.
* Jag fann min älskade syster död.
* Just som vi tömt mammas lägenhet med allt det innebär...står vi nu med ett helt hus...
* Jag blev uppsagd från mitt jobb.
* Det är minst sagt rörigt ang min mans..

Fy faan vilket skitår hittills!

Men på fredag är det den 1.a juli, och då börjar den andra delen av 2010. Och jag lovar & svär att det kommer att det kommer att bli fantastiskt "delår". Och jag tänker banne mej skåla in det med!! =)

För det bästa av allt har jag kvar.

* Min underbara man :)
* Mina 3 fantastiska ungar =D
* Många otroligt trevliga, roliga, stöttande, förstående makalösa, goa vänner, som alltid ställer upp & finns där       för mig/oss!
* Min i grunden positiva livssyn!
* En massa ideér & drömmar.
* Massa förutsättningar & oändliga möjligheter!
* Stabil mental, psykisk & fysisk styrka!??!! =)
* Mitt jävlaranamma & min envishet!
* & sist men inte minst, biljetter till Winnerbäck på Stångebro den 8:e juli...:-)

So, here we go again!

Puss & Kram.

Sålänge!

XD

Svart på vitt om gråa människor.

En liten måndagshistoria!

Stulen =)

Det var en gång en liten liter mjölk. Han kom till precis som alla andra små litrar med mjölk, paketerades ihop med tusentals andra och skickades ut i en affär för att säljas i rent marknadsekonomiska syften.
Han hamnade överst i mjölkkylen och allt såg lovande ut.

Så en dag kom det en man för att handla en liter mjölk. Han stod och plockade i mejerikylen och hade inget bättre för sig. Så då byggde han ett litet torn där vår vän hamnade överst. Mannen tog sedan en annan liter mjölk och gick. Vår vän undrade lite smått varför han inte blivit vald men tänkte att om han var tålmodig och väntade så skulle snart bra saker ske. Mycket riktigt så kom det litet senare en ny man (detta är inte ett inlägg i den feministiska debatten, det kunde lika gärna ha varit en kvinna). Han öppnade mejeridisken, tittade förundrat och undrade varför ingen tagit den översta mjölken.
>>Det måste vara något fel på den, bäst jag tar en annan.<<
Nu började vår vän bli riktigt orolig, han kände pressen från de andra paketen.

>>Var normal.<<
>>Varför vill ingen ha dig?<<
>>Är det något fel på dig?<<
>>Man måste inte alltid utmärka sig.<< (Och mjölkpaket kan verkligen låta elaka.) Under dagen kom det mycket människor, men alla resonerade som mannen. >>Den sticker ut<<, >>Det måste vara något fel på den<<. Tid förflöt, livet fortgick och mjölken blev gammal och sur som man blir när ingen vill ha en när man inte uppfyller något syfte. Vår vän började bygga upp egna försvar, egna förklaringar till de svåra frågorna om varför ingen ville ha honom.
>>Jag vill inte ha dem! << spottade han bittert ur sig.
>>Ingenting spelar någon roll>>, tänkte han snart, men det innebär ju att det går ut på att ha så roligt man kan och då är jag ju ändå misslyckad.
Till slut blev vår vän så uppgiven att han kastade sig ut, tog sitt liv, tog det rakt ner i avloppet. Kvar låg bara hans kropp, paketet låg uppslitet och trasigt och ingen tänkte mer på det.

*******

Det var en gång en grå man som bodde i ett grått hus i hela sitt gråa liv. (Jävligt grått, fattar ni?) Mannen var färgblind och kunde därför inte måla alla de vackra bilder som han hade i huvudet. han ville så gärna skapa, fylla världen med färger, toner och glädje. Varje kväll gick han ut på stan för att ha roligt och varje kväll slutade det med att han stod i ett hörn och inte vågade. >>Världen är till för de som vågar<<, tänkte han.
>>Varför just dem?<<
Visst hade han haft vänner en gång men det var för länge sedan. När han var ung så umgicks han med alla de andra gråa på det instinktiva sätt som ungdomar förstår var de hör hemma och vad de förtjänar. Men en efter en träffade de alla de andra gråa människorna någon som gav dem färger, glädje och toner och då behövde de inte honom längre. Det var inget konstigt med det, han skulle själv ha gjort samma sak och han visste att de bara umgicks för att ingen av dem hade någon annan. >>Min tid kommer<<, tänkte han och han väntade och han väntade....Och väntade. Ingen kom. Till slut drog han sig undan helt, han klarade inte de andras medömkan och nedlåtande blickar. Han klarade bara av att vara ensam, om han fick vara ensam. Han skapade ibland saker, i hemlighet och när ingen såg. Hans hem var fullt av gråa nyanser och var vackert om det setts av glada ögon. Det sågs dock aldrig av någon annan än honom själv.
Annat var det med de dikter han skrev på väggar och busshållplatser. En gång hade en kvinna läst en av hans dikter och lett varmt och igenkännande, ovetande om att han sett på. Den dikten publicerades senare av en man som sålde den i rent marknadsekonomiska syften och sedan gifte sig med kvinnan. Nu hade mannen bestämt sig för att allt skulle få ta slut, kvinnan var det slutgiltiga beviset på att grått är grått, även om människor med färgseende skulle få syn på det. Ingen brydde sig om hur vacker du var inuti om din utsida var grå. Mannen köpte piller för att sova, den storsäljande sorten. Sedan gick han ner till affären för att köpa en liter mjölk att skölja ned dem med. När han kom ner såg han alla de gråa mjölkpaketen och ett var nästan ensamt högst däruppe. Så han bestämde sig för att skapa en sista gång och samtidigt hjälpa mjölkpaketet att bli unikt. Han byggde en pyramid och satte mjölken överst så att någon, i alla fall någon skulle få syn på den och vilja ha den och att mjölken då skulle få fylla ett syfte.
Sedan tog han en annan liter, gick hem och städade lite. Det blev i och för sig aldrig särskilt stökigt. Sedan svalde han sina piller och somnade sakta in för att aldrig mer vakna. Ingen tänkte mer på det. hans vackra lägenhet revs och på dess plats byggdes en grå parkeringsplats i rent marknadsekonomiska syften.

*******

Det var en gång en kvinna. Hon var faktiskt ungefär som alla andra kvinnor.
Precis som alla andra kvinnor faktiskt. Så hade det varit hela hennes liv. Hon hade haft ett lagom antal vänner, en lagom familj med lagom antal barn och hon och hennes man hade haft lagom antal åsikter och lagom antal fördomar. De hade lyssnat på vanlig musik och tyckt att den var trevlig. De hade tittat på TV och blivit upprörda, inte mycket, men tillräckligt för att skriva en lagom arg insändare. Måtta med allt.
Aldrig någonsin kunde hon minnas att hennes föräldrar varit väldigt glada eller väldigt arga. De hade gått runt och smålett hela tiden. De hade tyckt att solnedgångar var fina, kärlek mysigt och döden otäck. Så hade hon levt sitt liv och tyckt som de, känt och trott som de. Hon hade i hela sitt liv letat efter någon som skulle förstå henne, men eftersom hennes bekanta var så trevliga, goda och framförallt hade likadana bekanta i sin tur så hon hade aldrig gjort det. Ingen som kunde gråta med henne, skrika med henne och se solnedgångar med henne.
Visst, de såg solnedgångar men de tyckte att de var fina och visst lyssnade de på musik men bara för att slappna av. Inte för att känna lite mer än lagom, inte för att brinna och vilja, tro och hoppas.
Så en dag när hon var ute och gick fick hon syn på en dikt om att förstå solnedgångar. Den handlade om att förstå vad den andre menar när hon säger vackert, när hon säger rött som kärlek eller blått som havet. Den var skriven på en tegelvägg som en utkastad tanke som fastnade och som vem som helst som förstod den fick plocka ner, försiktigt vika ihop och lägga i sitt hjärta för att ta med hem. Hon förstod, hon ville skrika >>Ja, jag vet!!<<, hon ville skratta och sjunga och dansa och hitta den som skrivit dikten och omfamna honom och säga allt som hon aldrig sagt. Istället log hon bara - inte för brett, utan lagom. Då dök en man upp bakom henne, log med alla tänder, inte alls särskilt lagom och sa med sliskig ton >>Gillar du den? Den är från min senaste bok<<.

*******

Det var en gång en man som utnyttjade gråa människor, ensamma mjölkpaket och vackra tankar för helt marknadsekonomiska syften, men honom tänker jag inte berätta om. Honom har ni alla sett och han finns överallt. Denna berättelse är skriven för alla de som aldrig hittar färgen.



Sålänge.

XD

*suck*

Varför, varför, varför kan mina ungar inte hålla sams en hel timme??

*suck*

VAB mestadelen av veckan - och helt psykiskt knäckt!

Snälla, säg att det är en snabbt övergående fas..:-/

*suck*


Konflikträdsla..

..är det värsta jag vet!

Hur långt kommer du i livet, i relationer & i vardagen om du inte är beredd att stå upp för dej själv & dina åsikter?

Sen kan jag nog tycka att just ordet konflikt är väldigt laddat.

Men till syvende & sist; det är bättre att försöka & göra fel - än att inte göra någonting alls.
Det fick jag inmatat på vårt seminarie häromda´n.
Och även om vi skratta & drog dåliga arbetsrelaterade exempel för varann efter ett antal groggar halv fem på morgonen - så är det sant!
I arbetsliv & privatliv.

Om du vet vad du vill - go for it!!!1

Vem har lovat just dej en andra chans? Eller en morgondag? Ingen! Ingen kan och ingen kommer att göra det!
Och om nå´n gör det - be aware, they donn´t want whats best for you anyway!

Fortsättning följer.

Sålänge.

XD

Stackars...dej...& ..mej..?!



http://www.youtube.com/watch?v=oMsbvJBGVzk

Lyssna! Så mycket sanning!

Skulle verkligen vilja vara på Stångebro den 8.e juli.

Någon som vill vara barnvakt? :-)

Sålänge!

XD


<3

=)

Jag blir alltid så glad när jag loggar in & kollar min statistik =)
Att lilla jag har så många followers..love you! <3

Samtidigt får jag så dåligt samvete för min dåliga uppdatering..:-/

Livet i allmänhet:

Flyter på rätt bra. Antar jag...
Jag har för länge sen accepterat att ett "normalt" familjeliv inte existerar i bushen i Ullekalv - & bara man gjorde det, så löser man det som kommer upp dag för dag. Men visst, vi börjar båda tröttna, och letar alternativa lösningar. Men ;)... vi ska inte skiljas iaf =) My man is my love!
Men vardagslivet består mest av "avbyten", beroende på vad vi har att göra - & Jonas strävan efter att vara delaktig i barnens vardag - friidrott, fotboll, tv-spel (som jag vägrar), elgitarr (som jag inte kan) & fyrhjulingar (som jag inte vill)..etc...men han gör ett bra jobb - på bekostnad av sömn & "egentid".(ehh..vad det nu är...??)

I onsdags åkte jag till Danmark på "seminarie" typ. Intressant & inspirerande som vanligt. Har många bra ideér (enligt mej själv) som jag/vi på ett eller anat sätt ska försöka verkställa =) Måste bara fila lite till först =D
I fredags blev 38 personer från Spinning Jewelry placerade på en buss. Med en solhatt, och öl & cider i överflöd:) Dock med endast "nöd"toalett....
Exakt vad är en "nöd"toalett i den situationen..?..men 7 timmars bussresa framför sej..??=)
Hmm..det fanns en spol.......den hitta vi på hemvägen..Jag satt precis över toaletten..:/

Väl framme. Lyxhotell i Hamburg. Femrätters middag med dryck..=) Lejonkungen på Hafenteatern..Båt över floden Elbe dit.=) Och egna VIP bås på hetaste discot i Hamburg..:) Ost, korv & oliver till snacks på borden - och helrör & redbull till att blanda egna drinkar efter tycke & smak :) Vakter överallt, t.o.m på toaletten..:)
Helt sjukt kul! Somna efter fem a.m....galet..:)...Betänk min ålder här...:)

Hemresan..ehh.
Andreas & jag nobba båten vi bokat & åkte via Köpenhamn & Malmö. Bodde hos Lasse Dahl en natt i Löddeköpinge. Skithotell! Undra vad han/hans städerska tänkte när de öppna dörr´n & skulle städa?:-) Nej! - vi svina inte! - bara skoja lite.. :=)) Haha...=)
Hemma några timmar tidigare (än med båt). Lagom till Emils kalas..fast jag gick & la´mej. Har dock e underbar man som redde ut det hela alldeles själv =)

Livet i synnerhet:

Ingen är så bra som när den dör. Det fick vi verkligen erfara när det hände oss. Med oss menar jag vår famlj - och den enorma förlust vi genomgått/går.
Det känns bra, för en starkare & tuffare människa än min syster får ni fan ta & leta efter!
Men var lite försiktiga med era spekulationer. Vi vet sanningen & den är inte vad ni tror - eller ännu värre - verkar föredra att tro. Många omkring mej/oss just nu är bara sensationslystna oinsatta idioter - som inget hellre vill än att snacka skit & låtsas sitta inne med "vetskap & intressant information"! Men sanningen? Ni kanske inte har intresse av den??!!

Jag vet att säkert 98% av er här är mina vänner som inte har med detta att göra.
Jag vet också att typ 2% av er har det.
Ni 98% känner mej och får ursäkta mitt *utbrott*..
Men skitsnack har alltid större sensationsvärde & spridningskraft än sanning.
Och en sanning vill man ju alltid försöka försvara.

Sanningen är ointressant,enkel och logisk. Om du verkligen bryr dej, och undrar, så fråga!

Bra så!

Sova. I morgon är det gymmet 08.00. =)

Sålänge.

XD



....

I believe everything happens for a reason. Pepole change so you can learn how to let go. Things go wrong, so that you appriciate them when they´re right. You believe lies, so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.

Sålänge.

XD

Student & sån´t :)

Ja, min lilla flicka har tagit studenten i fredags.

Efter utspring & vagnsåkning hade vi studentfirande till halv fyra på morgonen. Ja, då låg föremålet för firandet och sov sen flera timmmar tillbax, men vi som vet hur man partar höll igång. Blev lite Orangino framåt halvtvåtiden, så vi alla fick snubbla & snava en sväng på den tunna, sköra linjen..:) Det är verkligen interessant att se hur olika man tänker..

Tillbaka till studenten - det blev en jättelyckad eftermiddag & kväll här. Vädret var underbart, studenten jättefin & presentbordet imponerande! Alla barnen var sams (!) & lekte, och deklarerade själva vid halvelvatiden, att det nog var läggdags :)

Lördagen kan beskrivas som slö..
Emil åkte till kärleken Embla & kom inte hem förrän framåt halvnie..han börjar tidigt..:)

Knappt hann vi vakna idag förrän Embla kom hit =D De är så goa, det lilla kärleksparet!
På em lämnade vi Emil hos svär - för att sedan lämna Olle i Valla i Linköping på kalas. Trodde vi...ingen där?
Hörde av en annan förälder att de även skulle haft kalas igår för brodern till den tjejen som Olle skulle på kalas till, men ingen dök upp? Jo, ett tiotal ungar - men ingen värd & kalasinnehavare? Väldigt lustigt alltihop.
Så Olle fick hänga med till ett otal butiker, för att inhandla interiör till garaget & presenter till Emil. Jo, för i morrn fyller han hela fem år! =)

Nu har Jonas sovit en timma, och är på väg till Södertälje igen. Han är hemma till sjutiden i morgon, så vi kan gratta Emil tillsammans. Det går faktiskt att få ihop saker & ting om man bara vill...

Veckan som kommer.

- Möte med **** om *****. :(
- Födelsedagstårtsätande. :)
- Skolavslutning för Olle. =)
- Resa till Danmark. :/
- Seminarie. :)
- One Hundred Million Trip (Hemlig resa för att vi slagit nå´t rekord eller iaf är jävligt stora) =D
- Fotbollscup Olle (får Jonas ta) =))
- Kalas för Emil,  en massa ungar (åker Jonas på med) :))

Hemma igen söndagkväll om allt går väl :)
Torsdag om jag glömmer passet...

Sålänge!

XD





*(/&¤/*%#^¨!"#¤&

Som om det inte räckte nu!?

Hela den här våren & försommaren har varit helt kaos på flera olika sätt.
Och nu ännu ett totalras, som grädde på moshelvetet.

Jag är så JÄVLA förbannad! Besviken.Trött. Ledsen. Och jävligt rädd.

Herrens förbannade vägar är inte bara outgrundliga.
De är dessutom jävligt grumliga...


RSS 2.0