Sjuk!

Så tog jag mej då äntligen till HVC idag. Jag har mått tjyvtjockt i två veckor, förskyld så in i bänken. Ofattbart trött, har däckat i soffan varenda kväll vid sju - vaknat framåt tio för att typ duscha & gå & lägga mej igen. Har dessutom haft feber på kvällarna, säkert på dagarna med men då har allt gått av bara farten med ungar & jobb osv. Men så trött hela tiden.
Har skyllt det på Methotrxatet jag äter, det är ju cellgift så man blir trött & får nedsatt immunförsvar.
Men idag fick jag dock veta att jag gått med lunginflammation och dessutom har astma.
Jag har haft astma förr, men inte behandlats för det på minst 10 år.
Så nu ikväll, efter 3 pencellintabletter, känner jag hopp om livet igen....För några timmar se´n låg jag dock totalt utslagen i soffan - men jag reagerar alltid ganska snabbt på pencellin som tur är.

Jonas kom hem efter en vecka i norra Norge, dock utan bagage. Flög 4 gånger på hemvägen, så väskan blev kvar på Gardemoen i  Oslo. Tyvärr med hans bilnycklar & hemnycklar & andra ganska viktiga saker i...:-( Hoppas den kommer till rätta snart!

I morgon kommer familjen Gille hit & vi ska hugga granar & göra julgodis med barnen. Ska bli trevligt. Jonas ska dock börja dagen med ett parkärror till soptippen, den är väl öppen?

Har även fått göra en "aktutryckning" till Slomarps sjukhem i em. Mamma är dålig, och det är jättejobbigt att se vad som händer med henne. Allt har gått utför på några korta månader - detta trodde vi aldrig i somras.
Hoppas ändå att hon kan komma hit till oss en stund på julafton.

Dags att sova.

Sålänge.

XD

Pip pip & pip igen....

Jag vet att man inte ska gnälla när folk visar att de bryr sej och tycker om en, men idag ska jag faktiskt göra det ändå!

Jo, för idag har min mobil "gone wild & crazy"!

Jag har mottagit inte mindre än 10 olika sms. Från 9 olika personer. Ja, nu är det väl i sig inte så ovanligt - det kan ju hända, och händer både dej & mej, både nu & då. Det är innehållet i smsén jag stör mej galet på.

Jag har bl.a fått;
- en strippande tomte
- en annan tomte
- en snögubbe med kram
- olika format av hjärtan, i vilket det står nå´t budskap, som Kram & God jul

Och i de allra flesta såná sms så står det nå´t som "skicka till alla du bryr dej om & till mej med om du bryr dej"!

Gjorde det med. De första 2-3 gångerna. Sen struntade jag i det. Och inte för att jag inte bryr mej, eler tycker om dej. Jag orka tyvärr bara inte. Nej, det var inte sant, jag hade fakiskt ingen lust.

Skicka mej hellre en personlig hälsning med något du vill skriva, än dessa jäkla mass-sms.

Jag funderar på vem eller vilka som sitter & komponerar ihop dessa sms. Och jag har en teori.
Jag tror att det måste vara folk som jobbar åt ex Telia, Telenor, Tre och allt fan vad de heter, för att de ska bli lite extra cirulation i sms-trafiken nu till jul. För då tjänar dom ju x antal kronor extra på det. De sitter där & fipplar ihop dessa olika " God Jul", "Gott Nytt År", "Kram", "Tycker om dej", "Skicka till 10st så får du allt du önskar dej, detta funkar jag lovar" "etc, etc, etc.

Vad vill jag säga då? Att ni ska sluta skicka? Nej, inte egentligen. Jag kan nog tycka att det är rätt kul ibland! Särskilt Nyår =) Men bli inte ledsna om jag inte skickar tillbaka till er. Jag lovar, mina vänner; ni är jätteviktiga för mej & jag älskar er ändå!

Sålänge =)

XD

Hur ska jag göra...

...för att få över mina bilder från mobilen till datorn, när jag inte hittar sladden??!??
Kanhända finns det alltid någon "out there" som är rätt nöjd över det :-) Haha..

Bara så ni vet - jag fortsätter leta! Det mesta som gömmer sig brukar ju komma fram förr eller senare! ;-)

Denna vecka, lixom nästa reser Jonas. Jo, jag är rätt van - & gnäller nog vanligtvis inte över det - men ibland måste jag medge att det är rätt jobbigt.

Särskilt med en mamma som just flyttat till Slomarp, en jätteförskyldning named Allan, julbord med jobbet, luciafirande på dagis, det måste storhandlas, tandläkarbesök med Olle och återbesök hos Emils hand&plastikläkare som måste avbokas för att jag måste hinna med att jobba lite med nu när vi har högsäsong. Lägg därtill en sur 18-åring som hatar(!) att bo på landet, strömavbrott 2 ggr samma vecka så varken lyse, Tv eller internet fungerar, halkkörning, & genrep inför kyrkosång som börjar 06.15 så man i värsta fall måste dra upp småbarnen kl. 05.00 för att kunna skjutsa. Sen plussar vi på med skoldisco på fredagskvällen och "travgängsfest" på lördagen.Ingen sovmorgon på söndagen för då är det hockeyträning sen friåkning för det har vi missat så mycket så det är tvång! Däremellan ska det handlas julklappar & paket till den årliga julklappsleken, köpas nattlinne till mamma, vattna i hennes lägenhet, bolaget, visst ja - kokas & griljeras skinka till lördagkväll, & storstäda kök & putsa fönster som jag gjort ikväll. Sen ska det tvättas & jag måste stryka lucianattlinne, och var är tomtedräkten & den jävla pepparkakshatten??! Icke att förglömma julkalendern och kvalitetstid med barnen, & hej älskling - ringer du, var var det du sa att du var nu igen? Det ska huggas gran som ska kläs av alla barn på lördag, jag vill hinna blogga. Visst ja, sen var det Autotechs bokföring, Spinnings skatter, & Frendos löneräkning så att Åsas personal får lön före jul! Jävlar, höll på att missa "halvåtta hos mig" det är ju typ det enda jag följer om man bortser från "mammas pojkar" & "desperate housewifes" då... Sen en sväng på Facebook, vill ju gilla lite statusar med, så folk vet att jag lever och tycker om dom!.... Måste kolla de bloggar jag följer en snabbis, nu är de faktiskt bara typ sju! Eller ja..elva då!
Jag måste lusläsa travtips så jag har ett förslag till fredagkväll för det är ju jackpot, & herregud, jag måste ringa syrran - helvete! - det har jag glömt!
Sen måste jag ju höra av mig till en & annan vän för annars tror dom inte att jag bryr mig!!!..:0..! & Jo, förresten Jonas - du måste avsluta projekt "tapetsera om & byta innerdörrar & måla alla lister"innan helgen är slut, som du drog igång nu förra helgen fast vi sa att vi skulle vänta till efter jul, & jo! det blir skitfint & jag blev jätteöverraskad & glad, men sen är det måndag & du ska iväg & då börjar allting om igen!

Känner ni igen er? Jag är nog den enda mamman i östergötland som fortfarande inte har bakat lussekatter med sina barn...men vars syster erbjudit sig att baka pepparkakor med dom!, så dom får göra det iaf..
På tal om stress & julstress. Idag fick jag ett helt underbart telefonsamtal, av en av mina goa vänner. Hon vet att vi ska fira jul hos oss i år, med en del släkt. Hon vet att vi brukar växla med Jonas syster, och den vi är hos ordnar allt. Så vartannat år har man helledigt & vartannat fullt bestyr.
Själv har hon sin mans familj där över jul. Men hon har beslutat att helt välja bort allt julbestyr i år.
Pga en hel del yttre omständigheter som har gjort att hennes liv varit jobbigt & komplicerat ett tag, har hon helt enkelt bestämt sig för att hon inte orkar, vill eller har lust. Det som serveras hemma hos dom på julafton, kommer färdigt från Ica - om inte deras gäster själva vill tillaga någonting - det står dem fritt. Ev julklappar får hennes man ansvara för i år.

Först blev jag bedrövad. Sen sjukt imponerad!

Jag menar, när jag får tänka lite på saken, att det är beundransvärt modigt att fatta ett sån´t beslut! Att verkligen prioritera sig själv, sin familj och själva samvaron - istället för att lägga en massa tid & energi på allt det som man förväntas göra. Och att dessutom göra det vid en så´n traditionsbunden högtid som julen faktiskt är.

Men det största av allt, den sanna vänskap & kärlek som hon visade mig, var när hon sa; - Du Tina, jag vet att du har mycket omkring dej nu, om jag kan hjälpa dej med något så säg bara till.....? Bara ring så kommer jag över & hjälper dej med dina julbestyr, jag kan passa barnen om du vill? Jag har valt bort allt det där, för jag mår bättre då, men jag hjälper dig gärna om du vill.

Om inte detta är sann vänskap, då vet inte jag vad det är!

Ta hand om varandra!

Sålänge.

XD =)


Du mamma..?

-...du vet alla dom där programmen, där dom letar efter någon att gifta sig med..? (Ensam mamma söker, bonde söker fru..) - Varför vill dom va´med på tv för? - Det är ju mycket bättre om dom bara ringer till "chans till romans"??? (Mix Megapol)

Haha, en klok reflektion av min goa son Olle :-) Och jag håller med honom! Undra varför =)

Sjuk. Feber & genomförskyld. Så nu ska jag krypa ner i soffan & kolla vilka som får stanna & vilka som får åka hem ikväll, i Bonde söker fru ;-)


XD

Trött, tröttare. tröttast...

....det är jag!

Har hänt så mycket, både bra & dåliga saker. Återkommer snart med full redogörelse, och bilder om jag kommer på ett sätt att få dem från telefonen till datorn =)

Lustigt inlägg, jag vet. Men såg på statistiken att ni saknar mej :-) så jag får lite dåligt samvete för min dåliga uppdatering!

XD

RSS 2.0