Olika reflektioner på "död"..

Tjohoo bloggen :-)

Dagens outfit; Svart tunika (Koola Anna), jeansleggings (Vero Moda) strumpor med fjäril (Lindex), trosor & bh privata :-)

Har varit ute & rest lite i Sverige ett par dagar. Kan konstatera att det verkligen ger mersmak!

Iakttagelse  av vikt nr 1; Gud vad alla andra städer är mysiga! Gamla härliga gågator, sköna kläd & inredningsbutiker som är helt fristående från tråkiga kedjor, broar, vatten, gammal gatsten, uteserveringar som har påtår på Kaffe Latte(!!), & helt underbar personal i smyckebutikerna! :-)
Kontenta. Mjölby är dödtrist!! Har en ny skiss färdig till kommunledningen vilken dag som helst nu!

Iakttagelse av vikt nr 2; Gud va många bra ställen det finns att gömma ett lik på!..(om man nu skulle vilja det alltså..:-))
Har ett rätt sjukt sätt att tänka ibland.
Kan inte låta bli att fundera över hur många döda/mördade & gömda människor man åker förbi när man är ute & reser.
Tänk bara på alla brunnar ute på åkrarna, vem skulle leta i en så´n`? Eller i en tät granskog utmed E4, är ju bara & stanna till halvtre en tisdagnatt, välta ur & tre meter in i skogen, in i bilen & iväg? Vem skulle leta där då?
Har iaf kommit på det ultimata stället. Kan va en aning krångligt, men tvärsäkert tips;
Tänk er en tät granskog. Om man nu kan lyckas dra upp liket till toppen av den största & tätaste granen. Spännband. Klart. Vilken svampplockare går & kollar längst upp i grantoppen? Nä, just det - ingen!
Fördel. Tvärsäkert gömställe!
Nackdel. Själva uppforslingen. Sen måste man tillbaka & spänna åt spännbanden regelbundet, allt efter naturlagarna.
Alternativt. Kräftdammar! De lever ju på lik & as. Lämnar inga spår efter sej & fantastiskt stora fina kräftor..
Andreas hade en del ideér med, men de var så dåliga så de´är inte ens värda att nämna. Han skulle åka dit inom 24 timmar..:-)

På tal om Andreas...Ja, vi är ju släkt så man måste ju gilla han..allt efter naturlagarna :-)
Har iaf under dessa dagar föstått att vi i släkten har tur (??) som har dej kvar med ett visst förstånd (??) i behåll!!
Har hört en del förfärande utdrag ur det verkliga livet du levde ett tag ( & jag är fa*n inte lättskrämd!)
Om det kan jag bara säga en sak; vilka i sanning sjuk(a) människa(or) det finns! Det farligaste som finns är sjuk(a) människa(or) utan självinsikt! Tur du komifrånett, med någorlunda vett i behåll :-)
Nä, en sak till - Tur du hitta rätt till slut, nu går det ju faktiskt att umgås med dej igen :-) & din goa fru(;))Bara en så´n sak! Fantastiskt kul! Tycker vi alla!! det är verkligen dödsskönt..:-)

I övrigt.Har ni problem att bli av med ett lik - kontakta mej..:-)

Sålänge!

XD

Very! Bad Hair Day!

Igårkväll insåg jag plötsligt, efter att barnen somnat, att jag faktiskt hade lite tid över för mej själv :)

Eftersom mitt hår är torrt som slaget hö i augusti, tänkte jag ta tillvara på tiden på bästa möjliga sätt - en riktigt effektiv & välgörande hårinpackning!

Problemet var att jag glömt köpa. Eller glömt...det har helt enkelt inte funnits på min inköpslista på..ja, mycket länge...

Jaja, hela nätet är fullt med kreativa recept på hur man gör egna hemmagjorda så jag googla runt lite.

- 1 st Avocado (hade jag inte, så det får gå med kiwi)
- 1 halv banan (hade jag många, så det blev en hel :))
- Olivolja (Japp:))
- Naturell youghurt (nä, men jordgubbsfil!?!, Samma PH typ!)

Så mosade jag ihop röran tillsamman med 4 äggulor, som jag kände kunde passa in (protein!), & nå´ra matskedar akasiahonung som jag hade över.
& så tvätta jag håret & i med "det". En varm handduk med på det - komplett :)

Ju längre desto bättre, va? Satt nog en timme & njöt av min "egentid" med en Family Living & ett glas vitt. Kände mej riktigt lyxig :-)

Sen skulle det sköljas ur.
Såg ut som nå´n spytt i badkaret & lukta riktigt skumt.
Faan - hela håret var som ett stort nystan klister..? Gick bara inte att tvätta ur eländet..:-(

Så idag har jag gått omkring & luktat rutten banan hela da´n..& så fort jag rört mig, krasar håret och det rasar stelnade bananrester omkring mej....Och dessutom sett ut som en ung Tina Turner frisyrmässigt...Eller som den av de alkoholiserade vänninorna i den där hysteriska tv-serien som jag aldrig kommer ihåg vad den hette, men som Jonas alltid sa att det var jag & Nettan när den tiden begav sej..:-)

Lägger en varning för den inpackningen från hell!

Så. Varför vek jag inte lite tvätt istället? Ska göra det nu....eller?...om jag inte ska ta & fixa till en fuktgivande & lugnande ansiktsmask kanske??

Ska bara googla lite först..:-)

Sålänge.

XD

Trött på & va trött på....

Jag är så less på att skriva sorgliga & ledsna inlägg. Lovar att detta ska bli det sista på ett tag. Ska ta tag i allt & rycka upp mig! På måndag...:)..(den berömda..:-/)

Tjatar mest om mamma & de problem som finns runt henne nuförtiden. Men saken är den, att jag orkar/kan/vill inte prata om det i vardagen. Börjar bara böla hela tiden då. Lättare att skriva & ge er som vill en chans att förstå.

Har varit hos mamma idag igen. Hon hade varit på konsert på förmiddagen. Med Jesper (Jennies pojkvän). Dock var både Jesper & hon förtvivlade, då "de svarta" hade fört bort & korsfäst Jennie i en bunker. Men hon hade fått bajsa i ett rör....Jennie alltså...
Sen är det eländet med koreanerna som ringer från hennes telefon...fatta räkningen??...alla samtal utomlands...

Ja. Vad ska man säga... ska man skratta eller ska man gråta? Jag gör både och om vartannat & ibland samtidigt...:-/

Det finns mycket som är märkligt och sorgligt. På avdelningen finns en tjej som kanske kan vara sjutton år? Sönderskuren överallt. Sjunger vackert. "Ovan där, lalalala - & däremma samlas helgonen... hela sånge om & om igen. Ibland byter on ut vissa ord mot "psyk"saker som on tycker passar in. Men on hae en underbar sångröst..:-/
Idag kom hon fram & prata;
- Hej snälla säg att du är intagen & ska va´är! Du är så fin & stilig - vi kan bli vänner du & jag? Du är så fiiiiin.....Förlåt? jag borde förstått att du bara hälsa på någon, men jag blev så glaaad...alla är så gamla & så sjuka här..& jag vill ha en kompis..
-Jaha....du tänker så....*får magknip av sorg & förtvivlan*

Vad kan en så´n tjej varit med om, vad har livet & människorna runt henne utsatt henne för??? För inte föds man så´n?? Väl?!!...

Hon hade en cig i handen. Jag var väldigt röksugen. Avdelningen har ett rökrum. Men jag våga inte. Tänk om jag sätter mig & tar ett bloss med tjejen & säger något helt fel?? Man vet ju ingenting om något där...Dåligt & fegt av mej, jag vet..
..kanske nästa gång...

I övrigt har vi haft entrevlig kväll i Varamon. Jonas kom hem ikväll men åker i morgon igen. Kommer hem nästa fredag...hoppas jag :)

..& jag ska se på Twilight i morgon - hela kvällen :) Är nog ensam om att inte sett de filmerna? Man får försöka roa sig så gott man kan, va :)

Men först simskola & kalas.

Nästa gång är jag glad igen. Säkert :-)

Sålänge.

XD

Om du lämnade mej nu..


Uppdatering.

Hej bloggen :-)

Negativt sen sist;

Mamma. Det diskuteras elchocker nu. Om någon av er vet något om det, eller har nå´n slags erfarenhet (inte nödvändigtvis personlig :-)), så hör gärna av er till mej...

Psoriasis. Jävla skitsjukdom. Man kan ju alltid låtsas att man mår bra, men i mitt fall blir jag alltid avslöjad av den jävla skiten. Har fått i hela pannan nu, som jag aldrig haft förut...

Kaos. I alla mina skåp, lådor & garderober. För att inte prata om skor...Kan börja konkurrera med vilken skoaffär som helst snart..

Vågjäveln. Tänkte ju va smal & snygg till sommar´n, men vågen bara pekar uppåt. Jävla medeciner...

Positivt sen sist;

Nähä. Just inget då, då. Ber att få återkomma där...

Allmänt;

Trött. Någorlunda stabil mental status. För ögonblicket iaf. Återkommer om det med :-/

Sålänge.

XD


By the way....



tror du vet att jag vet.

Mig gör det inget, men dig stör det uppenbarligen.

Mig kvittar det, bara glad att jag lyckats framkalla någon slags reaktion i ditt kalla/skadade/härdade hjärta.

Du kanske tror att jag är din fiende eller ovän.

Det är jag inte.

Finns här om du vill.

http://www.youtube.com/watch?v=pudOFG5X6uA


it is you, and it is me :-)

Jag vet att du undrar om det verkligen är dej jag vänder mej till.

Det är det!

Kram!

XD

Uppknutna knutar :-)

Idag har en del hårda knutar knutits upp =)

En "kompisrelations" knut som härör i dåligt samvete från min sida har löst sig. Att jag inte unnit/orkat med mina vänner fult ut på ett tag ar känts trist. Men nu vet jag att folk förstår - bara man orkar förklara..:-)

Min förebådade "skilsmässa" som helt frankt uppkom från ena sekunden till den andra, i stridens hetta, är lagd på is - minst tretti år framöver...:-)

Men mest värdefullt av allt just nu,

Mamma. Det är alldelles för tidigt för att säga något, eller våga hoppas - men besöket hos henne idag gjorde mig genuint lycklig. Var där i löördags, oc tappade orken med allt totalt. Det var så illa att jag kände att det aldrig går vägen. En riktigt jobbig dag.
Men idag, för första gången på nästan ett år, har vi haft en någorlunda riktig konversation. Jo - det var lite lustigheter/vanföreställningar emellanåt men ändå. on skrattade vid något tillfälle, och log vid flera. Underbart :)

Fortfarande är allt väldigt svajigt, en tunn tråd man måste balansera på hela tiden, men det känns i alla fall väldigt positivt. Dock skiftar det snabbt, så vi måste alltid ringa precis innan vi tänker åka in för att höra att de tycker det är okej (personalen), för ibland blir vi direkt avrådda att besöka. Men nu kanske de hittat en medecinering som fungerar?...*hoppas*...

Men idag för en stund var min mamma,min gamla vanliga mamma!! :-) Nästan iaf :-)

En dag i taget :-)

Sålänge.

XD




Var är flickan?!

Jag vet en hemlighet.

Jag ska berätta. Men vi är avlyssnade. Och de har förgiftat min mat. Och saften. De vill droga mig. Det vill dom!

Det kommer hända något alldeles fruktansvärt.
Jag vet inte när. Kanske har det redan hänt? Annars sker det i morgon. Eller nästa dag. Men jag vet att det kommer att hända. Det är bara en fråga om tid. Och tillfälle.

Det är hemska människor som kommer utföra detta illdåd. Svarta mäniskor. Utan heder och samvete.
De konspirerar och planerar. De hotar, utpressar och skräms.

Det är helt fruktansvärt. Lösensumman de kräver är miljoners miljarder. Det kommer sluta i katastrof. Alla kommer få gå ifrån hus och hem. Och det hjälper inte. Det finns ingen utväg. Ingen återvändo.

Men ni måste rädda henne. Ni måste rädda flickan. Sök! Sök! Sök!

Jag vet vad som kommer att hända. För jag har sett filmen. De visade den för mig en natt. NEJ! Det är ingen dröm. Det är verklighet! Ni måste tro mig! Och rädda henne!! Rädda flickan! TRO MIG!!

De kommer ta henne. Under en mässa. I kyrkan. Och droga henne. Han är inblandad. Nej,inte han. Inte hennes pojkvän, det är den nya mannen hon träffat. Jo. Hon har träffat någon ny.
Flygplan.De kommer flyga henne. Utomlands. Till Etiopien. De kommer sätta henne i en bungalow. En massa svarta människor. Hon får inte gå ut. Bara när det är mörkt. Aldrig på dagen. När det är ljust.

Ni måste rädda henne. Jag vet vad som kommer hända. Jag har sett filmen.
Ni måste tro mig! Var har du Jonas? Är han hemma?

De kommer våldta henne. Alla. Många.Onda.Svarta.Män. Hon ligger där i hyddan. Naken. Hjälplös. NEJ!NEJ!NEJ!
De ska korsfästa henne. Jo, det är sanning! Ni måste tro mig. RÄDDA HENNE!!Vad ska vi göra? De kommer nu. De kanske redan har tagit henne. Annars gör de det imorgon. Han sa det. Den onda svarta mannen.
Jo. Det är sant. Det är verkligheten. Ni är lurade!!!
De kanske tar mig med. Men jag kan inget göra. Vad ska jag göra? En gammal kärring i en rullstol..Jag kan ju inte gå..Men jag är helt klar..

Det är mitt fel. Jag tog pengen. Men den var ju min. Det var en femkrona. Men den var min. Jag la den i necesseren. Hade jag inte gjort det.. Allt är försent. NEJ!NEJ!NEJ!
Ni är helt tillplattade.

Jo, jag trodde det först. Att det var mig de skulle ta. Men de tar inte gamla fula kärringar. Det sa syster Christina. De tar unga, snygga tjejer i så fall. De kommer nu. NEJ!NEJ!NEJ! Ni måste RÄDDA HENNE!! Men ni kan inte hitta henne. I djungeln. I Etiopien. Sök! Sök! Sök! Hon ropar så. Jennie!!Sök! Sök! Sök!

D. D som i dåre. D som i dåre. Jag tog femkronan. Men den var ju min? Det var ju inte fel?Jag gjorde ju inte fel?
Dag? Det är onsdag. Den 14 april. Tror ni inte jag har ordning på mig? Jag är helt klar. Det är jag.
NEJ! RÄDDA FLICKAN!

TINA! TINA! TINA! Var är hon?? Var är JENNIEJENNIEJENNIE. NEJ!! Jag vet vad som kommer hända. Jag har sett filmen...Ni är lurade.

Mardröm? Det är ingen mardröm. De var ju här! OJOJOJ det går inte att betala den lösensumman. Ni är lurade!
Det är katastrof.Ni kommer mista allt.Det är försent.
JENNIE?JENNIE?JENNIE?

TINA! Gå ingenstanns.Vart ska du? TINA!
Vad ska vi göra? Det finns inget att göra. Det är så planerat. Nu står de där. Sköterskorna. Och gaddar ihop sig. Smider planer. De låtsas nu när ni är här. Sen stänger de av telefonen. Och larmet. Nej, det är klart att det fungerar nu. När ni är här. Men sen. När ni gått.
De har förgiftat maten. Och saften. Nej, inte sköterskorna. Att ni går på det här. Ni får inte gå på det här..

Det har aldrig hänt förut. Någon annan. Att de springer här på ett sjukhem. Och kräver lösensumma. Men jag är unik. Detta är unikt. JENNIE!!!Var är Jonas?



Tänk er att leva i den verkligheten. Att man sitter inne med fruktansvärd information om vad som kommer hända någon man älskar. Den totala maktlösheten. Den djupa förtvivlan. Den vansinniga skräcken...Den fruktansvärda paniken...
Och ingen tror på dej.....

Igår blev min älskade mamma tvångsomhändertagen och inlagd på psykiatrisk klinik. Efter 2 dygn av maniska upprepningar av ovanstående, och en hel del till som jag inte orkar återge..
När färdtjänstbussen kom var chauffören afrikan. Möjligtvis etiopier.
Mamma försökte då strypa sig i bilbältet...

Nu är hon bland proffesionella, utbildade människor som vet hur man handskas med sån´t här. För det vet inte vi. Vi kan inte göra nå´nting. Vi kan inte nå fram med argument, förklaringar eller information om den riktiga verkligheten. Det går inte.

Igår var nog den värsta dagen i mitt liv. Att lämna henne där, och åka hem. Vilket svek hon måste kännt...
Nu är hon mest nersövd. Helt slut i kropp och själ. Av oro för sin älskade Jennie.

Den är tunn, linan mellan verkligheten och vansinnet. Och jag är trött.

Sålänge.

XD

20100411

Hej Bloggen :)

Ännu en helg har gått till historien.

Vi har haft födelsedagsmiddag för Olle som fyllt sju år i fredags. När han somna på kvällen, helt utmattad i soffan, deklarerade han att det varit den bästa dagen i hela(!) hans liv :) Får väl räknas som rätt lyckad dag då :-)

V75 i lördags. Ingen påfyllning i kassan - även om det var nära. Skulle spela vinnare 100.- på nr 3 i ett lopp. Sa fel i kassan & sa nr 6 istället. Upptäckte misstaget 3 sek innan start, smart som jag var(??) annullerade jag bongen, men hann inte spela på nr 3 då loppet gick igång. Vem som vann? Jo nr 6...11,5 gånger pengarna. Jag annullerade bort 1100 spänn. Fast jag vet att man aldrig ska ändra en spelad bong..:(
I övrigt frös vi även röven av oss därute..Tur det var trevligt sällskap iaf :)

Idag har vi varit och kopplat in lite lampor & grejat i mammas nya "lägenhet" på Slomarp. Det blir nog bra, det där. Hon var lite lugnare & redigare idag - även om hon var övertygad om när vi kom, att Jennie blivit bortrövad inatt och nu befann sig hos "vildingarna" i Afrika. Jo ni, stackars den som försöker röva bort henne...de är nog rätt chanslösa..:)..även om hon ibland skulle platsa bland de "vildingarna"..:-)

Idag - Middag i Motala, sen Linköping. Barna har fått massa nya skor, och Jennie hittade en jättefin klänning till studenten. Skönt att ha det klart iaf.
Jag? Nä, jag fick ingenting..:(

Nu ny vecka. Den tar vi tag i va?

Ha det!

Sålänge.

XD


Påsken är slut :(

Ja, nu är påsken slut..

Kändes helt underbart i torsdags morse med 5 lediga da´r framför sej - men de försvann fort.
Men vi har fått mycket gjort här hemma iaf :)

Jag har dessutom tagit nattvarden(!!) 2 gånger på 3 dagar...bara en så´n sak?! Ibland förvånar jag mej själv :)

Påskafon var Nykilarna härpåem, och Tranåsarna & Gilles här på kvällen. Åt en massa god påskmat förståss, däribland en helt fantastiskt god lammstek som jag snurra till för första gången. Den blev så god!
Blev självklart bad i tunnan framåt senkvällen. Dock fick vi så´n fart på den så den snudda uppåt sjuttio grader(!), så det fick fyllas i en hel del kallvatten innan det gick att bada. Men underbart skönt är det!!

Vi passade också på att uppmärksamma att Andreas fyllt 35 år med enna fina gåva, Mankinin. Se så stolt & glad han blev :-)

En del av de badglada barnen :-)


Gille´s sov kvar här, & på Söndagen åkte Christel och jag till Normlösa kyrka för att se Ilona hålla sin första predikan i Skänninge församling. Och det gick ju bra!

Igår var Olle & Emil hos kompisar, och då hann man med en hel del här hemma. Nu väntar vi bara på att Anders ska ha tid att dra ett tjugotal stubbar här - så har vi snart en stor parkering härute...vi brukar nämligen ofta få höra att trots att vi äger 6000 kvm mark så kan man knappast vända bilen - men nu ska ni få se :)

Nu är det vardag igen, Jonas är iväg till torsdagkväll, & barnen är hos farfar & farmor. Så de får en ledig dag från skola/fritis i morgon.

Och på fredag. Ja, då fyller våran Olle hela sju år. Helt otroligt!



Antar att det är en lite gladare min på fredag iaf :-)


Sålänge.

XD


RSS 2.0