Partytime =)

Ikväll är vi bjudna till Eveborg, ska bli så kuuul =D

Eventuellt blir det lite utgång i Motala med, det var länge sen.

Hoppas ni får en härlig lördagkväll för det ska vi ha!

Tjohoo =)

Lightning =)

Ja Herregud.

Jonas spenderar kvällarna i garaget. När jag frågar vad han gör pratar han om kablar,nätverk, och elkopplingar & sånt svårförståeligt.

Igår kom han in, slog upp datorn & fipplade lite. Sen ropar han exalterat; -Kom hit ett tag, älskling!
Stolt visar han upp resultatet av dessa nedlagda timmar i garaget.

- Kolla här, öppna det här programmet, och tryck här. Sen trycker du här...Kolla!! Kolla!!
- Ehh..va?..Vad händer?..Hände det nå´t??
- Men kolla ut! Ser du inte att ytterbelysningen nedanför garaget är tänd?
- Ehh..jo..Vad bra??!!
- Jo, nu så kan vi tända & släcka var vi än befinner oss, när vi är ute & reser & så! Och jag ska koppla vidare så vi får kameror och kan se vad som händer härhemma i realtid, kan sätta på tvättmaskinen & kaffebryggaren så det är nybryggt när vi kommer hem & bla bla bla....yada yada yada...
- Okej. Helt fantastiskt! Verkligen!...Men du. Hur gör jag om du inte är hemma & har datorn med dej, finns det en lysknapp nå´nstanns om jag vill tända ute??
- Ehh...va??...Nae...Inte än.... -Men, vet du - jag ska fixa det älskling!! Jag fixar det!

Så nu måste vi stänga på datorn, vänta till den startar upp - gå in i programmet & trycka på en knapp för att få lite uteljus.  Samma sak om vi vill släcka sen.

Så nu är Jonas är ute i garaget igen.
 
Så är det att leva med en tekniker! Om ni undra.

Ja Herregud.

XD


Judas v/s Hitler...

Kom nyss hem ifrån en kanonmiddag hos Wass/Pettersson. Grillat för troligen den sista gången i år? :-)

Slog på TV´n - Tv4 fakta. Själv hängde jag en maskin tvätt, medan jag hörde Olle;

- Det där är Hitler. Han tog självmord!

- Va? Vad sa du? Vad då....frågade jag från tvättstugan,

- Han misstänkte att ingen tyckte om honom så han dödade sej själv! Stack en kniv i sej!

Jonas gick in,  - Nä, han stack ingen kniv, han tog gift.....

Smart svar, va!??

STOPP!

Min 7-åriga underbara goa son ska inte veta/tänka på/ha en aning om såná saker! Särskilt inte med Hitler inblandad!

SåDetSÅ!!!


I går kväll satt vi och åt middag, som vanligt får var & en av oss berätta vad vi gjort under dagen.
Det är en liten ritual vi har.

Emil säger; Idag har jag varit i kyrkan med dagis. Där såg vi Jesus på Röda Korset. Han var så elak så honom hängde dom upp där & så blev han till en sten!
Emil tror alltså att orginalet Jesus finns i kyrkan i Mjölby, förstenad på ett kors för att han varit dum.

Den nästkommande timmen ägnade jag då åt att försöka förklara vad en "staty" är, att Jesus var snäll men alla andra runt omkring dumma, hur han blev "mystisk" och kunde "magi" (Star Wars...), hur hans kompis Judas förådde honom & inte var så mycket till kompis, till Jesus födelsedag på julafton & uppståndelse från de döda på påsken.....*Pust"*
Jag hade inte en aning om att jag visste sån´a saker själv innan faktiskt! Och vart är prästen i familjen när hon som bäst behövs??

Emil var begeistrad! Han stod och hoppade på golvet av spänning inför de historier ur "historien" som jag serverade honom! och Gud i himmelen med!!?! Det var bättre än vilken actionfilm som helst!
Och mycket, mycket otäckt!
- Men jag vill inte va kompis med Judas iallafall!

Nä. Vem vill det? Tyvärr vet man det sällan innan....=/

Historien om Jesus. Historien om Hitler.

Sån´t hade jag ingen aning om när jag var fem/sju år.

Och jag vill helst att mina barn bara ska få vara barn, inte behöva tänka på såná saker ännu! De kan ju ändå inte ta in & förstå vidden av något av det, sanning eller fabel...allt är bara läskigt & otäckt...men samtidigt mycket spännande.

Ondska & ond bråd död, orättvisor och tragedier. Sårande sanningar & illvilliga lögner. 
Mina små älskade änglar, ni kommer få er del i livet - bara lek & var glada ett tag till!

Sålänge!

XD

Mr Seavers...

...har mage(!) att överklaga sin dom.

Han tycker tydligen att straffet för det han gjorde var lite väl hårt, och skadeståndet han dömdes att betala lite väl högt...?!...i förhållande till ...brottet då??..=/
Vad han uppenbarligen inte förstår är att det finns ingenting han kan göra, eller säga - inga summor han kan betala som ens skulle kunna vara i närheten av någon slags kompensation, eller ens rättvisa överhuvudtaget. Och det säger jag bara i min roll som samhällsmedborgare, antar att det är ett ännu hårdare slag i magen på de anhöriga.

Fy faan , rent ut sagt!

XD

Jag är galet förälskad...

i Rasmus Seebach!

Men schhh - säg inget till Jonas ;)








Lyssna & njut av både röst &...annat =)

XD

Det där med att vara "stark"...

Jag får ofta höra att jag är en stark människa. Om jag ber 10 människor beskriva mej med ett ord, så säger iaf fem av dem just det ordet. Stark.
Inte stark som i fysisk styrka. Jag brottar inte ens ner min femåring om jag försöker på riktigt.
Utan stark som i mentalt & psykiskt stark.

Vill bara meddela att det är det sista jag är.


Jag är däremot envis. Och lojal mot mej själv. Jag vidhåller mina åsikter tills du på ett välformulerat, fundamentalt genomtänkt, & känslo- eller -fakta välmotiverat kan överbevisa mej om att jag har fel.
Vet du varför? Jo, därför att mina åsikter & mina värderingar har tagit mej ÅR att bygga upp, det är det jag stenhårt tror på, det är jag, och det är inget jag överger bara sådär.

Men. Vet ni vad som är helt fantastiskt? Jo, just det att när man sitter, kanske över ett eller flera glas rött & dividerar våra olika värderingar, vädrar våra olika åsikter - och just du kommer med genomtänkta argument - som DU & inte vinet skapat. Sådana argument, så att jag faktiskt är beredd att tänka om, att omvärdera saker & ting. Det är det bästa jag vet! Det är att utvecklas! Det är helt underbart!

Tyvärr händer det inte så ofta. För människor orkar ofta inte lägga den tiden & energin på att framföra & stå upp för sig själva eller sina värderingar. Ofta bryter nå´n en intressant diskussion - och vill hellre snacka vardagligheter som vem som vinner Idol...för de är rädda att det ska bli konflikter. Att nå´n ska bli osams.
Jag är kanske inte ofta inblandad i det, men ser ofta tendensen - rädslan. Och jag tycker det är konstigt!

Det kom in en norrlänning i min släkt för några år se´n. Ni vet, den tysta, diffusa , hemliga typen. Ja, definitivt inte idag, efter nå´ra år med oss, men då var han absolut det!
Efter en högljudd, hetsig diskussion, som i vår familj mest tillhör vardagligheter, och inte lämnar några särskilda avtryck efter sej - hade han ont i magen i flera da´r. Nu minsann, händer det att han tillochmed deltar in tokigheterna...=))) Fantastisk utveckling! =)

Men. Tillbaka till det där med styrka då.

Jag insåg nämligen häromdagen vad det egentligen är.

Jag tror att äkta psykisk styrka är ingenting man har, kan hävda att man har, eller är medveten om att man har.
Äkta psykisk styrka tvingas man till utifrån de situationer livet försätter en i. 
Jag tror att det är en överlevnadsinstinkt som de flesta av oss nog har. Mer eller mindre.

Jag träffade en gammal vän häromda´n. Vi har väl inte varit "jättetajta", men jag har alltid gillat henne massa, och tycker/tyckt att hon har varit en jättebra tjej/mamma/kompis/etc, etc...
Jag har lixom inte kunnat sluta tänka på hennes tragiska story.

Gift. Barn. Hus. Jobb. Familjelycka...?! Ja, normalt familjeliv. Trodde man. Men man vet aldrig vad som utspelar sej inom hemmets fyra väggar.
Plötsligt är allting upp&ner. Skillsmässa. Okej - hur vanligt är inte det?

Men denna historien är rätt ovanlig.

Jag vet att du ibland läser här. När vi träffades antydde du att det var svårt att prata om detta, & anförtro dej.
Såklart!
För du vet inte vilken historia, eller sida av saken vedebörande hört eller tror på.
Såklart.
Vet bara att med det bagage du har, det du har gått igenom - och ändå ger livet, kärleken & familjelivet en ny chans...så är du den absolut psykiskt starkaste personen jag känner!!! Jag kan bara inte föreställa mej den otroliga smärta, vanmakt & tomhet du måste känt & kanske fortfarande känner!
Jag önskar dej varje uns av lycka. Och jag hoppas att tiden läker alla sår, och att allt blir bra med tiden & "helt" i slutändan. Jag hoppas att du aldrig ger upp, och alltid fortsätter försöka!
Och jag är stolt över att du anförtrodde dej som du gjorde till mej, efter bara 15 minuter - fast vi inte pratat på många år.
Jag är ärligt och uppriktigt imponerad av just din styrka!! För du är stark, i ordets rätta & sanna bemärkelse!

Och du ska veta att jag är din vän!

Man vet aldrig hur stark man är förrän man ställs in för hopplösheten..

Sålänge.

XD

Lite av varje..

Häromkvällen när jag satt & slösurfade en stund, hittade jag en rätt cool sida - med en skitbra produkt.
Kollade deras lista över återförsäljare. Ser att bara namnen på butikerna står, och telenumret. Alltså inte vilken stad butiken ligger i??!! Vilket jäkla nybörjarfel.
Blir oerhört irriterad på såná missar! Så. Jag mailar företaget & påvisar missen av info. Får svar da´n därpå; Tack för att du uppmärksammade oss på detta,Vi kommer åtgärda detta snarast! Som tack får du 15% på en produkt om du handlar före 10/10...
Skrev ´tillbaka att det var snålt, det måste ju vart värt ett ex av den fenomenala varan de faktiskt säljer. För då hade jag lagt ut en länk direkt, och varit tvärnöjd! Nu tänker jag inte tala om företagets produkter ens under tortyr....Kanske ändå beställer, men i nå´n annan familjemedlems namn =)Och utan dessa fattiga jäkla 15% för en så´n dundermiss!*sur*!

Plockat nästan 6 kg trattkantareller idag. Rensat i 4 timmar, med god hjälp av Emil =)Jonas & Olle var i simhallen, men gu´va mysigt att bara sitta där & prata & filosofera med en femåring med en grillpensel i handen, så noggrannt rengöra dessa svampar =) Jag sa till honom
- Men Emil, nu måste du ju äta dom här svamparna sen med, när du jobbat så hårt. (Han avskyr svamp!)
- Nä, jag gillar dom inte... - Jodå, det är gott, bara man provar!
Emil tittade på mej en stund, sen sa han - Mamma. Man tycker om olika!! Du kan inte bestämma vad jag ska gilla. Det är som med Tv-spel, du gillar ju inte att spela det..& du vill inte testa Lego Starwars.. & jag gillar inte svamp! Okej?? - Ehh..okej...Eh...Hur var det på dagis idag då...??....
Smart unge! Han drar alltid så träffande paraleller till allting så man blir alldeles paff!

Olle kom hem från simskolan med ett nytt märke igen - Livbaddaren röd eller något sån´t. Klädsim iaf! Duktig han är!

Jennie. Jobbar & står i fast hon är sjuk. Gillar sitt jobb. Skönt!

Jonas. Kör sitt eget race nu. Och fattiga blir vi, köpt datorer & licenser för 50 000.- idag, och ett par till behövs. Sen måste vi fixa bilproblemet med...måste ju ha en till.

Och jag. Knallar på. I helgen ska jag plocka mer svamp, för på måndag börjar älgjakten & då törs ingen j*v*l va i skogen =)

Sålänge!

XD


Walk in closet =)

Hej Bloggen :-)

Glad tjej!

Har precis fått min man att inse vikten av att varje respektabel (;)) kvinna bör ha en egen(!) walk in closet!
Så nu har jag fått vårt "extrarum" på 14 kvm till att uppfylla min (& varje tjejs?) ultimata dagdröm =
Jo, det skulle ju bli kontor till hans nya firma, men det löser vi på nå´t annat bra sätt - har en del alternativ där. Nu har vi använt det som gästrum, men vi har gott om plats för övernattande gäster ändå.

Tog en sväng till Ikea för att kolla utbud & lösningar. Hittat massor med inspiration på nätet med.

Can´t wait ;)

Har förövrigt inhandlat två vansinnigt coola taklampor till nya vardagsrummet där idag med. Kom bara på, på hemvägen att elen till dem inte är framdragen ännu. Så det blir nog en helg på vinden för min älskling...
Måste ju ändå bytas ett par trafo, då bara tre av tolv spotlights i badrummet fungerar - och även tv-antennen till nya behöver ju dras. Och en & annan råttfälla behöver nog sättas ut däruppe med, har jag hört...*ryser*

Yes. I övrigt:

Mitt andra "projekt" rätar även det upp sej som det ser ut.

Så. Det är härligt att leva.

Sålänge!

XD





RSS 2.0