Humor...=)


Apropå ett av mina tidigare inlägg, där jag uttryckte min frustration över vissa besökare här..

Lite kul är det ju iaf =)


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5823250.ab


Bubbel :-)

Ikväll har vi haft huset fullt för att fira Jennie som blev 18 år nyssens. Vi var 27 personer till bordet och det var hur trevligt som helst! Och jag är säker på att Jennie är helnöjd med alla gratulationer och fina presenter. Ett par av våra gäster "stal" henne vid åttatiden, så nu sitter hon barnvakt & tjänar sig några kronor =). Hon har redan fått nya "bokningar" i veckan.
Vi blev också övertygade om att vi fattade rätt beslut i att bygga ut huset. Så skönt att ungarna har en "egen avdelning" att stoja i, och att vi vuxna kan umgås och dessutom höra vad vi säger varandra...:-)
Ja, det var verkligen jättetrevligt, som alltid!

Dagens stora positiva överraskning; En av mina goaste gamla kompisar var här idag, och efter typ en timme (eller kanske 2 ) släppte hon "bomben"! Vi kommer få nya grannar igen =) Det ska bli så kul att ni också flyttar ut, vi börjar bli ett stort roligt gäng här ute nu! Vilka "sammankomster" vi ska ha framöver =) Härligt!
Sparar mina dyrbara kräftor, ( som jag fått av min underbara Sofie=) tack igen=)) till en mysig kväll med dej! De måste ju nämligen delas med någon som har vett att uppskatta dom på samma sätt som jag =)

Dagens stora negativa insikt, som dock inte kom som en överraskning egentligen ; Jag "känner"en genuint elak människa. Har haft det på känn ett tag men har i min naiva enfald trott att sådana människor egentligen inte existerar. Jag vet nu dessutom att denna person uppriktigt njuter av vara elak. Nu mer än nå´nsin. Vad har jag att säga om det då?
Hur man betér sig stå i direkt relation till hur man mår. Krya på dej!
Jag vet att du smyger dej in här emellanåt...ja inte bara här, utan "här & där"! Jag vet också att allting inte går dej i händerna just nu... Nä, det hjälps inte! Jag kan inte låta bli att tycka synd om dej i alla fall! Försöker bli lite sur eller förbannad en stund ibland men...Det går inte! Du är tragisk och har inte självinsikt nog att förstå det. Det är ju faktiskt tragiskt på riktigt!
Ta du & rannsaka dej själv en aning en kväll, gör om & gör rätt! Då ska du se att saker & ting har en tendens att lösa sig till det bästa =) Good luck med det!!!

Ja, annars då? Jonas jobbar fullkomligen röven av sej i dess rätta mening. Har tappat flera kilon sista veckorna =) Olle är sjuk med hög feber. Han nämnde att Melker (skolkompis?) visst har svininfluensan....puh..
Känns ganska lustigt att tänka på. Kommer ni ihåg hur nyheterna rapporterade om den farliga influensan som hade dödat 3 personer i Mexico. & sen 10 personer i England. Tyskland några dödsfall, sen Danmark... Den kom bara närmare & närmare. När första svensken insjuknade följde jag läget på internet dag från dag från Rhodos.
Det verkar ju inte bli den epedimi, i alla fall just nu, som alla fruktat, men ändå känner jag flera personer (bl.a kollegor i Danmark, men också i släkten ) som antingen har den nu eller har haft den. Kusligt va?...kanske har jag en smittad i soffan just nu :-/..Lite paranoid blir man ju!

Eh.., i så fall är släkt & vänner smittade med efter idag!...& de´e´ju inte kul alls..:-(...
Kolla så knäpp man blir. Det är väl inte ovanligt att ungar blir förskylda & får feber??? Eller???.. Just det!!!

Hoppas ni har en skön lördagkväll, som jag =)

XD




Brev till min älskade 18-åriga dotter! =)

Funderar lite över en kommentar jag fick av min dotter i mitt tidigare inlägg. "Jag vill ha ett liv som dej när jag blir stor", säger hon. Då kan ju jag inte låta bli att tänka tillbaka på min tonårstid, när jag precis fyllt 18 år precis som hon.
Jag hade en hel del erfarenhet av livet på många olika sätt när jag var 18 år. Mycket mer i många sammanhang, min dotter, än vad du har idag. Kanske att jag delger dej det en dag, när du kan lyssna utan att attackera, anklaga & ifrågasätta allting hela tiden. Men just nu är det en del i din tonårsutveckling, så det får helt enkelt vänta =)
Jag har alltid varit delaktig i ditt liv helhjärtat.Eftersom omständigheterna varit som dom varit har jag alltid varit tvungen att utgå från dom förutsättningar jag/du har haft. Jag gjorde det valet när du var väldigt liten, att du inte skulle behöva sakna något som dina jämnåriga kompisar har. Då tänkte jag materiellt.
Så jag jobbade. 160%! Jag jobbade häcken av mej för att kunna ge dej allt du behövde & ville ha. Du har en helt underbar mormor som ställde upp i vått & torrt för att hjälpa oss.
Emotionellt då?
Ja, gumman, kanske att det blivit lidande. Och det känns svårt när du har en stor emotionell sorg gällande din far.
Men du vet lixom jag, att vår familj är en maffia. Det finns ingenting som kan nå oss, eller hota oss så länge vi håller ihop: Det är viktigt att hålla ihop, gumman! Man behöver inte tycka & tänka lika hela tiden, men man måste hålla hålla ihop!
Allting i livet är inte svart eller vitt.. Som Forrest Gump säger, "Life is like a box of chocolate, you´ll never know what you get". Och det är ju det som är spänningen & meningen med livet. Du vet aldrig vad som väntar runt hörnet.
Många gånger i livet , gumman, måste du ta svåra beslut i komplicerade situationer. Kom ihåg då att du är du. Och det finns bara en person som är du, och den personen måste du ta hand om, och ta ansvar för. Du måste ta ansvar för allt den personen som är du, tänker, gör & säger. Och dessutom på alla konsekvenser av vad du tänker, gör, och säger.
Just nu grundar du för ditt framtida liv. Nu är du myndig, och bestämmer över dej själv. Tiden då du kan skylla dina misstag på andra är definitivt över.Tiden då du ka ringa mej för att fixa dina läkartider, sjukfrånvaro etc. är över. På gott & på ont. Nu är ditt liv ditt ansvar.
Jag vill lära dej många saker jag önskar jag visste när jag var 18 år.
Och jag vill börja med vänner.
Jag vill att du ska vara rädd om dina vänner i allmänhet. Jag vill att du i synnerhet ska vara rädd om de vänner som tolererar och accepterar dej precis som du är. Det är inte alltid man har dom vännerna vid 18 års ålder. Men jag vill att du ska lära dej känna igen en så´n vän när du möter den. Och ha vett nog att uppskatta & arbeta för att behålla den!
En bra kompis, är en människa som utmanar dej intellektuellt. Som du kan bli osams med och ändå förstå dess synpunkt för att du litar på den personen & och hennes omdömme. En bra kompis uppgift är att kritisera dej för att få dej att utvecklas, och stötta dej i din utveckling!
Man måste alltid ge & ta. Du kan aldrig förvänta dej mer tillbaka än du själv ger. Allt utöver är en ynnest och bonus som du måste lära dej  att uppskatta.
den viktigaste relationen i livet är inte kärleken. Det är vänskapen.
De vänner du har idag, kanske inte finns där om några år.(Potensiella) Vänner möter du genom hela livet!

Vad önskar jag att jag visste om kärlek då?
Jag önskar att jag visste ingenting är hugget i sten. Jag önskar att jag hade stått upp för mej själv och mina värderingar till 100% i mina relationer. För jag minns mina först kärrekar med glädje i stort. Men jag har också lite ångest för att jag tog andra människors ord för sanning.

Familj då. Vad önskar jag att jag visste om att vara en del i en familj?
Utåt sett är vår familj en maffia. Och vi är det när det verkligen gäller.- vi har en så´n ofantlig kärlek & lojalitet i vår familj, som man mej veterligen inte hittar i i nå´n annan familj idag. Det är stort, gumman. Du har så många människor som älskar & bryr sig om dej. det är få förunnat!
Sen vet jag att du bär på en stor sorg. att du har en familj tilll egentligen. En liten syster & en biologisk far.
Om det kan jag jag bara säga en sak. What get´s around comes around. Från din fars synvinkel då. Det man aldrig har upplevt själv, kan man aldrig anamma & lära ut. Och det i sig är en tragedi. En dag är din syster stor nog att förstå!

Vad önskar jag att jag visste om livet då. För det första, gumman, att allt du gör sätter avtryck på ett eller annat sätt. Ingenting du säger eller gör kan göras ogjort. Du måste alltid vara mycket medveten om det. människor kommer för all framtid koppla samman dej, och komma ihåg dej med hur du agerar och hanterar situationer du hamnar i. Och de kommer bedömma och dömma dej som en vuxen, och inte ha överséende med det som med ett barn.
Men jag önskar att jag visste att även om allt känts hopplöst, och allt varit färgat i svart, så kan man vakna upp en morgon och se allt med helt andra ögon. Och det ger i sig helt andra förutsättningar & utgångspunkter.

I stort vad jag önskar att jag vetat när jag var 18 år;

Jag är inte perfekt! Ingen är perfekt. Jag har min fulla rätt att omvärdera vad jag vill när jag vill. När som helst! Allt utmed den väg jag kommer gå, och lära mej viktiga saker utmed! Jag är en viktig människa som du sak respektera & acceptera! Jag är jag. Det finns bara en av mej & det är jag!

Om du är rädd om dej själv, och har integritet - men ändå bryr dej på riktigt om dina vänner och din familj, då gumman, kommer du ha ett ändå bättre liv än mej!

Lycka till i livet, gumman. Älskar dej.

XD/ Mamma!


Äntligen =))

Han är tillbaka! Skivan ska inhandlas i morgon! "Om jag ångrar mig och ångrar mig igen" är titeln på den.

Här bjuder jag på ett smakprov :-)

http://www.youtube.com/watch?v=DUpS7ZChYzo


XD  =)



Tjalalalalala =)

Dags för en liten uppdatering. Lite för er, men mest för mej själv - en summering över tiden sen jag skrev sist..när nu det var? =)
Vänner. Jag har så fantastiskt, underbara vänner. Jag vet att jag är dålig på att uttrycka det till er personligen, öga för öga. Tänker alltid att jag ska bättra mej på det. Jag vet inte vad jag gör för att förtjäna er. På riktigt.
Jag vet att jag kan vara ganska kort när jag är trött. Ganska irriterad när jag är stressad. Ganska arg när jag blir pressad.Ganska envis när jag vill... Jag är mycket väl medveten om mina svagheter. Och jag är mycket väl medveten om att ni finns där för mej i alla fall. Det är stort. Och tryggt. Jag är så oerhört tacksam att ni finns.
Jag har en hel del bekanta. Men inte så många som jag kallar mina vänner. Det är ni som tycker om mej och bryr er om mej trots allt det där som är mina vänner. Jag lovar mej själv igen nu, att jag ska bli bättre på att visa er vad ni betyder för mej :-)
Förra lördagen. Mitt i min stora årliga garderobsrensning ( huset i övrigt stort kaos ).
Telefonen ringer.
- Wass här, läget? (Stefan då :-))
-Jodå, kaos! Rensar & städar garderober bla bla bla ( ja, ni vet, ni som känner mej - det ÄR bla bla bla =))
- Vänta lite.. (Wass då)
- Hej mamma! ( Vaddå??! Olle?? Men han är ju hemma??! Okej. Jonas har åkt över till Wass en sväng, jaha..)
- Hej gubben, vad gör du? ( det är jag då :-))
- Kom ut!!!
Går ut. Möts av en vandrande kräftskiva!! Lovar, inget(!) saknades där =) Så lurad & bortkollrad jag var =)
Skällde lite på Jonas i smyg (jo, han var ju invigd!); Kunde du inte sagt något, Faan hela huset är ju i kaos. Jag kunde ju plockat undan lite och dammsugat av åtminstone??!!! Hans svar? Jo...
- Skulle jag ha gått in till dej (själv målade han huset, då) & sagt ; - Faan Tina vad det ser ut här. Kan du inte plocka iordning & dammsuga av lite? Vad hade du sagt då? -Gör det själv, för helvete. Jag städar garderober!^*¤%?=¤%/¤:=(#=:-(¤#"!%:-/!!
Jo. Sant!... :-/
Vi hade så jäkla kul i alla fall!! T.o.m singstarét ko fram framåt midnatt. & ni vet ju alla hur bra (läs gärna!!) jag sjunger då, efter nå´ra glas vin :-)

Idag har vi varit i ishallen & åkt skridskor. Börjar bli en riktig virtuous :-) Olle ska börja i "Knatteligan", måste träna lite till innan, säger han. Hans tålamod är....sådär :-) Blir skitsur när han ramlar.....
Sen ut till familjen Gille. Jonas dragit lite el. Christel, jag & barna tog en skogsväng & kolla efter svamp. Den var tyvärr redan tjuvplockad... Sen hade vildsvinen ätit upp resten... För det är banne mej inget fel på våra "svampögon"!!!
När vi kom hem stod svär här & vänta med massa presenter (& vin!) från tysklandssemestern. Så bortskämda vi är!!=)

Nu. Ny vecka. Gör det till en bra vecka. För det ska jag!!! =)

See You!

XD

 









Hahaha =)

Fick ett gott skratt till Idol ikväll iaf. Ja, först skrattade jag faktiskt inte, tyckte så synd om grabbarna som gjorde bort sig så fatalt inför miljoner tittare. Oroades för att de skulle bli totalt utmobbade resten av skoltiden...Kunde riktigt känna hur deras föräldrar skämdes ögonen ur sig, och förmodligen skulle välja att sjukskriva sig från jobbet resten av veckan..:-(

I efterhand är det hur kul som helst! =) Kolla bara hur han smäller in i dörren, hahaha......

Från potentiella mobbingoffer till kungar, på 3 minuter.

Enjoy! =)


http://www.youtube.com/watch?v=Bih1BktUJoM

:-O


Kolla in den här, hur fasen kunde det gå vägen då?

Som sagt, typiskt killar, en tjej skulle inte ens komma på ide´n  :-))



http://www.youtube.com/watch?v=64w8SHd9LEY&feature=player_embedded


RSS 2.0