Mycket om mycket...

Stress??! Var det någon som sa stress??! Kollar min facebook. Alla adventspyntar. Bakar lussekatter. Myser i badet med ett glas vin eller kryper under täcket med en god bok. Allt det som jag också vill ha tid & ork till. Det är fjärde gången jag påbörjar skrivandet av den här raden nu. Skriver några rader i rasande fart för att sedan kolla vad jag skrivit & sedan radera & börja om. Förmodligen vill jag inte, underförstått, dela med mig av vissa saker & tankar här. Men ändå behöver jag skriva av mej....humörs&känslomänniska som jag är...:-/ Jag låter nog iaf bli med det som är rörigt i livet för nu.

Vad har hänt sen sist då? En Ålandsresa med Jonas jobb & alla arbetskamrater med respektive. Kan berätta att jag stängde båten vid 06.30.....Då sov alla i Elbrogänget sen länge =)Hade sjukt kul iaf med ett mycket blandat gäng där ingen av oss kände varandra sen innan.Och förmodligen i det dagliga livet skulle dömt ut varandra som " ingen jag kan ha något gemensamt med" pga ålder, utseénde, livsstil & livsval" etc. Ha, fråga mej! Är det någon som kan ha förutfattade meningar så är det jag! Men vi var ett gäng på tio-tolv pers typ som satt & prata, skratta, filosofera, bytte erfarenheter & åsikter & tiden bara flög iväg. Så nyttigt! Och så kul!!!

Nästa vecka blir det Danmark igen för utbildning, uppdatering och firmafest! Just can´t wait! Har så jättetrevliga kollegor som jag längtar efter & träffa, det blir alltför sällan när man jobbar som jag gör. I alla fall så har julfesten "New York" - tema, så jag har inhandlat mej en riktigt snygg paljettkänning kvällen till ära. Då jag inte riktigt kunde rättfärdiga det inköpet ens för mig själv, har jag lovat mig att jag ska ha den på nyår med!Även om jag skulle vara "fyllechaffis" :-) Vilket jag dock inte har för avsikt att vara:-)

 På måndag ska Emil ta bort gips & spiken i fingret. Den är typ 4 cm lång och dom ska dra ut den under lite lugnande & bedövning. Jonas ska resa i veckan, men får inte åka förrän det är gjort. Klarar bara inte av det själv....:-(

När jag skriver om mina barn, dras tankarna till Lövånger & det helvetet en liten 4-åring där har fått utstå från Juli 2008 till nu. Ni har säkert hört nyheterna eller läst om det. En så´n jävel ska ha det han ger & mer därtill!

Ni som känner mig lite bättre vet att Jonas & jag har en del meningsskiljaktigheter im en viss sak. Jag vill anmäla oss till omgivande kommuner som stödfamilj. Jag är uppväxt i en så´n familj som regelbundet tog emot "stockholmsbarn" som det oftast var på den tiden, som behövde "miljöombyte" som det så fint hette. Idag är det ungefär detsamma som att vara "akutfamilj" eller "familjehem" eller vad du vill. Jonas vill inte. Han vill gärna bara vara i sitt trygga hem med den familj han själv har skapat & den delen som han "fått på köpet" med mig, älskade Jenniegumman! Det är hans värld. Det är inget fel i det. Jag önskar att jag kunde acceptera det & finna mig i det men det kan jag inte. Välden, alltså den stora världen utanför vår lilla bubbla är rent av vidrig ibland. Och då måste det finnas människor som kan och vill ställa upp & rätta till de fel andra människor är ansvariga för. I min mening är det en medmännsklig skyldighet. Vem har sagt att just du ska ha tur i livet,föda i en normal familj, träffa människor som påverkar dej positivt & som är bra för dej? Ibland blir saker jävligt fel i ett samhälle. Och då är det min, din & alla "normala" samhällsmedborgares skyldighet att finnas till hands för de som behöver! Kanske håller ni med,kanske inte.Kanske är din lilla bubbla så värdfull för dej, så du inte vill riskera att omvärden tränger sej på. Inget fel i det. Men jag är inte så´n! Jag hoppas att mamman i det här fallet håller ihop det. Annars hoppas jag att det finns sådana människor därute, som jag vill vara, tillhands!

Sålänge!

Var rädda om varandra!

 XD

Ps. Avstavar & styckesindelar. Jävla skitblogg!

Sur!

Kommer sluta blogga på blogg.se. Länkar när jag har ny adress. Detta med styckesindelning & liknande funkar inte alls. Ser okej ut på förhandsgranskningen, men blir en enda röra vid publicering. Blir galen!!! Återkommer!

Eländes elände....:-(....:-/....:-)

Jag är så nyfiken på vilka ni är som är här & läser =) Kan se på statistiken att ni tycker att jag & mitt liv & mina tankar är intressant, vilket gör mig glad. Men väldigt nyfiken. Ni är ju väldigt snåla med era kommentarer...=) Det har hänt en hel del här senaste veckan. En sak gör mig extra glad men jag kan tyvärr inte avslöja det - men ni som är mig nära i vardagen vet ändå! ;-) Det finns dock fortfarande moln på himlen här med. Idag har jag varit på akut lungröntgen, de ringde 11.25 och 12.05 var jag röntad & klar. Svaret fanns dessutom på reumatologen kl. 15.00 när jag var där. Sist tog det 3 veckor. Som sagt, allt går tydligen om man vill =) De (doktorerna som vet) har beslutat idag iaf att halvera min cellgiftdos. Jag är överlycklig att jag får behålla det, de ville nog ta bort det, men jag har så god effekt av det att jag absolut vill ha det. Biverkningarna. Ja de är jobbiga. Men ben/höfthelvetet är värre. Kanske att jag i framtiden kan få byta höftled. Men det ska ju fungera med mitt övriga liv/jobb med. Svårt beslut. Vill ju inte riskera att bli arbetslös. Men vill ju bli bra. Men det har ju spridit sig i kroppen, jag kan ju inte byta ut allt. Kanske bättre med tabletter & injectioner som håller mig på benen iaf. Ibland vet man bara vad som äär bäst för alla andra, men inte för sig själv. Lustigt! Ang. Lungrönten. Jag har i många år haft problem med min andning, och det har blivit riktigt illa sista veckorna. Det kan vara en biverkning på cellgifterna. Ska nu till en "häxdokor" och träna andningsteknik, och "fysiologcentrum???" för att kolla kraft/styrka och lungvolym. Kanske har jag kol? Cancer? Jag inbillar mej vadsomhelst just nu. Det som dom säger därinne är att jag ska "lyssna på kroppen" :-/ Haha, då skulle jag ju sova, dricka kaffe, äta chocklad & se på desperate housewifes jämt...:-) Så det låter jag bli! Vill ju ha ett liv iaf!!! Nog om elände! Nej, lite till förresten. Mamma.Det är det riktigt eländiga. Min älskade, pigga,trygga, goa mamma. Hon är inte densamma längre. Det har gått fort. Midsommarafton var hon här & allt var som vanligt. Det är svårt. Ja, alla har sitt helvete. Jag har mitt & du har säkert ditt. Men jag har även en massa glädjeämnen & positiva saker i mitt liv. Det har du med! Nu koncentrerar vi oss på det!! Eller hur =)) Kram! XD

Vilken helg...

Föreslog nyssens för Jonas att han skulle ta tillfället i akt & "gästblogga" som är så populärt ju, (:_/) men han ville hellre kolla på fotbollsgalan????!!?? Sträcker sig till att sitta bredvid iaf =)

Helgen som var. Ja den blev ju inte riktigt som vi planerat. Hade lovat att vara barnvakt åt Konstenus som skulle på 60-års fest. Jag slår vad om att de såg fram emot en skön sovmorgon...:-/ Det fick dom inte....

Här åker vi 4-hjuling från februari till oktober. Studsmattan?! Fullt med ungar konstant. Det ligger knivar, sågar och vassa saker att skada sej på överallt...Ja, det är inget barnsäkert ställe, om vi ska vara ärliga..:- Vi bor på en "byggarbetsplats" & har gjort typ jämt.
En lördagkväll i november kastar ett barn en boll till ett annat barn. & det barnet får ont i ett finger. Nu är det som så, att det drabbade barnet är ett väldigt tufft barn som typ alltid bara borstar av sig & upp igen. En typisk lillebror med andra ord. Just den här kvällen gör han inte det utan gråter hejdlöst, vi & våra middagsgäster tittar lite undrande på fingret och vi tar ett snabbt beslut - akuten!!!

Flera timmar senare är han nygipsad & på gott humör igen. Men måste in till Linköping 09.00, på söndagen för operation i Linköping.
Det var hemskt!
De sa vid 10.00 att operationen skulle bli vid tolv. Då Emil börjat gnälla om mat (han fick inte äta något tidigare) tänkte vi, att vi åker en sväng med bilen för att distrahera honom, & tänka på annat. När vi var en bra bit från sjukhuset, ringer dom; VAR ÄR NI??? Vi har letat överallt - ni ska vara på operatinon nu!!
Panik, vi körde snabbt(!!) tillbaka till US, sprang med emil på armen in & upp på avdelningen. Där sklle han kläs om i operationskläder. Och han vägra! Blev helt panikslagen & rädd av brådskan så han totalvägra! Åkte ner till operation, jag satt i sängen & försökte lugna ett helt dödsförskräckt barn, som var totalt utlämnad & livrädd.
När vi kom ner fick Jonas & jag ta på operationskläder & mössa, det förstärkte ju bara det otäcka i situationen.
Emil sövdes i sin pappas knä, helt i panik, fasthållen med en mask. Det var som att se dem söva ett djur, det var hemskt!!! Jag klarade inte av det! Både Jonas & jag grät!

Hursomhelst så gick operationen bra. Men han typ sov, & sov & sov. I 5 timmar!! Han har blivit borrad, spikad/skruvad & gipsad. Fingret är så illa brutet så det finns en liten risk att det slutar växa, men det tror vi inte på! Inte på vår lilla Emil, det kommer gå fint det här.
Det första han gjorde när han vakna var att kasta av sig Landstingets, kalsonger & skjorta (slangar i händerna, ajajaj..) - innan han ens var vid fullt medvetande: De var ju så fula =) -Jag vill ha mina kläder!!!                    
Inget fel på den ungen, va?

Om några veckor ska vi tillbaka & ta bort spiken, denna gång ska han nog inte behöva sövas, utan få lugnande istället.

Som sagt, det är lustigt att det kan bli så av en kastad boll :-/ När de gör så mycket annat, mer "farligt" hela tiden.
Man får sig en tankeställare i alla fall. Hur skört alting är, & så fort det kan gå när olyckan är framme. För oss gick det under omständigheterna bra, men vi såg mycket annat på US, och andra föräldrar som förmodligen varit glada om deras barn bara hade brutit ett finger....

Var rädda om varandra!!

XD

Show must go on....

Utan tvekan, bästa framträdandet i Idols historia!!!

En av världens bästa låtar genom tiderna, helt otroligt framförande.

Jag ryser...

http://www.youtube.com/watch?v=0054nJhtl7w

=)

XD

Augusti, september...eh, november???

Här går dagarna så fort så jag hinner bara inte med :-( Idag kom första snön men i min hjärna är det fortfarande bara september...=/

Hatar detta kalla & tråkiga blåsvädret!

I lörda´s hade vi en jättetrevlig Halloweentjejkväll här. Jonas & några grabbar åkte buss till Karlstad för att få se LHC vinna över Färjestad. Det var visst inget bra tydligen. Själv är jag inte så insatt & saknar åsikt där =)
Framåt elva-tiden ramla dock hela gänget in här, lagom runda under fötterna, & rensade rent på de rester vi tjejer lämnat =D

Tisdag & Onsdag har jag spenderat i Göteborg, vi har haft säljmöte med Danmark. Nyheterna, budget & planering för nästa år ser väldigt bra ut, så nu är jag inspirerad och nytänd! Spinning Winning Family =))
Jonas har också varit iväg hela veckan - kommer hem inatt, då vi ska vara med Olles klass i ishallen i morgon, sen åker han fredagmorgon igen. Barnen har varit 2 nätter denna vecka hos farfar & farmor, tur vi har dom!
& Jennie, hon är stor & sköter sig själv =)

Nähej, nu ska jag sätta mej med Autotechs bokföring & Frendos löneräkning. Skönt att ha det gjort sedan.

Ha det bra!

XD

Tjöpa scchampoo te pappa...=)


Helt fantastiskt, =D

http://www.youtube.com/watch?v=5kRH3J2jcaY



XD

RSS 2.0