Ändring av pensionsval?!?

Jag tror jag blir tokig på alla kampanjer, via brev & telefon, som alla dessa bolag driver. Jag blir tokig för att jag blir störd, när jag precis kommer innanför dörren med barn, datorer, ryggsäckar,post & hela faderongen efter en stressig arbetsdag. Eller när vi håller på med kvällsrutiner,mitt i maten, mitt i tandborstning, mitt i mysstunden i soffan. Jag hatar dessa samtal i allmänhet, men jag hatar de som berör mitt pensionsval i synnerhet!
Varför gör jag det då? Jo, för att  jag är inte ett dugg insatt. Och det stör mig mest!
För det är ju faktiskt väldigt viktigt. Hur man väljer avgör ju vad för slags liv man kan leva när man arbetat "klart".
Det säger dom ju på reklamen på Tv flera gånger varje kväll!

Jag frågade en väninna idag hur hon tänker, och hon svarade att det sköter hennes revisor, men det hade visst fördubblats på 2 år. En annan väninna har en kille som är jätteintresserad, han byter fonder & grejar typ varje månad(?!!?) och har ökat värdet på deras med x antal procent.
Vad jag undrar är om folk i allmänhet är så pålästa? Är det här något bara jag missat totalt?

Igår fick jag ett samtal från de som (tydligen?) förvaltar mina pensionspengar idag. Killen talar om för mig att om jag väljer att göra ett omval, så måste jag betala förvaltningsavgifter både till dem, och de nya jag väljer. Så det bästa för mig är att stanna kvar!!
Jaha.
Hur har fonden gått då, undrar jag? Har den ökat? Hur mycket? Procent?
Killen drar lite på svaret....Ja, sa han, det kan ju inte jag veta. Mitt jobb är bara att ringa runt och informera om att det kostar...att byta....hm.
Ehh..??
Förbannad! Blev jag faktiskt. Så idag ringer jag upp Fora som skickar ut de där berömda och omtalade orangea kuverten.
Då är det som så. Att om jag väljer någon annan nu så kommer framtida pensionspengar sättas där. Men de som redan är insatta finns kvar hos min "förra". Men jag kan begära flytt av dessa pengar. Men det kostar extra. Fördelen är att jag bara betalar förvaltningsavgift till en förvaltare....puhh..
Kollar på talongen. Det finns 11st valbara...förtryckta. Sen finns det säkert sjuhundra till...Är det bara jag som blir tokig??

Jag känner att pensionsvalet helt klart är ett lotteri för oss vanliga dödliga, gemene man.
Kanske sitter jag i en liten etta & käkar kattmat, medan du lever livet luffandes i den grekiska övärlden, eller njuter av nuet i en thailändsk bungalow?
Hur tänker ni? Överreagerar jag??

Lotteri. Hela livet är ett lotteri. Beroende på var, när & vilken familj man föds in i. Så är även ålderdommen ett lotteri
(om man ens kommer dit, vilket är ett lotteri i sig...). Ska man förlita sig på drömmen om den stora Trissvinsten?

Lottery. Extra taxes for those who is bad in math.

Hur är det? Bryr ni er? Är ni oroliga? Är det för långt kvar för att i ska engagera er? Tell me!

XD

Back to work...

...men semestern på Rhodos var helt underbar. Solade (35 i skuggan), badade (27,4 i havet), åt & drack gott i en hel vecka!! Välbehövligt!

Alla var dessutom glada att Jonas hittat en jämlik kompis =) Bara en så´n sak =)))



Samma intressen & allt...;-)

När veckan var slut hade alla hemlängtan, utom jag. Skulle gärna stannat minst en vecka till. Så härligt utan alla krav & måsten, planering & logistik. Men som sagt, alla måste back to work...

Måste berätta,

Tid; 06.45   Förtiofem minuter innan planet till Rhodos skulle lyfta
Plats; Damtoaletten Arlanda
Närvarande; Åsa & jag

Utrop i högtalarna:

Detta meddelande gäller flight DK157 Rhodos avgång 07.30
Kan Mr Aschmad Muhammed Ahmid vara vänlig att uppsöka säkerhetskontrollen, alltså vi uppmanar Mr Aschmad Muhammed Ahmid att omedelbart bege sig till säkerhetskontrollen!
Vi tittade på skräckslaget på varandra...shit!! En till salmiacki!! :-/

Som ni förstår gick allt bra iaf :-)

Går just nu igenom en smärre "livskris", står inför en enorm utmaning som jag inte(!) har för avsikt att misslyckas med! Mer om det kommer i nästa inlägg, är inte riktigt mogen för det just nu. Men jag lovar att delge er.....

Vill avsluta med att önska Åsa ett stort lycka till med din nya satsning med Frendo. Du är hur dedikerad, engagerad & driftig som helst. Det kommer att bli så bra!!! =) Kram!

See You!

XDXD =)







Resfeber..

Jag har visst drabbats av resfeber tror jag. Hela familjen ligger & sover sen sju, vi åker inatt upp till Arlanda, flyger vid 7.30 tiden. Själv har jag tvättat & vikt all tvätt, och plockat & grejat. Kan bara inte sova. Kommer nog vara helt slut i morgon kväll, när man vill sitta ute länge i värmen.Såg att det var 38 grader där nere nu... puh..,nästan för varmt, va? Det ska bli helt underbart att komma iväg iaf =) Annars. Jonas har lagt ut 4 lastbilslass(!!)med jord under sista veckan, sådde gräs det sista han gjorde innan han gick & lade sig. Kanske tittar nå´ra strån upp när vi kommer hem? =) Duktig har han varit iaf! Slitit som en galning i den här värmen, har nog svettats bort ett antal kilon med ;-)Skulle med behöva det, kanske skulle ha hjälpt till lite mer :-/ Har oljat altan iaf, mörk. Blev skitsnyggt! Snart åker vi! Tjohooo!! Ha det bra, det ska vi!! =) Se you soon! XD

RSS 2.0